Багато українських родин квасять капусту на зиму, адже це чудове джерело вітамінів та смачна закуска, якій завжди радіють на столі. Однак запаси можуть зіпсуватися, якщо припуститися однієї маленької помилки.

Важливо те, як ви проколюєте капусту під час ферментації. У рецептах майже завжди вказують, що овоч потрібно протикати до самого дна судини, в якій вона кваситься. Мета такої дії - позбутися накопичених газів, щоб не з'явилася гіркуватість.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Так, коли ж варто протикати капусту? Кулінарам рекомендують робити перший прокол увечері другого дня або вранці на третій, але все залежить від капусти. За наявності піни на капусті процедуру потрібно одразу проводити, інакше вона може зіпсуватись.

Втім, досить щодня проколювати капусту, всього це потрібно повторити до 7 раз. Також варто запам'ятати, чим частіше процедура повторюється, тим довше кваситься капуста.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

А ось проколювати овоч слід дерев'яною гострою паличкою з берези, осики або іншої породи безсмоляних дерев. При цьому метал категорично не радять, тому що він негативно впливає на процеси бродіння.

Квашена капуста, фото: кадр з відео

Раніше ми писали про те, що буде солодка і пролежить до літа: як розібратися, який гарбуз брати, а від якого триматися подалі

Як повідомляв Знай.ua, морква виросте величезна і солодка: чому її потрібно садити саме зараз, перед зимою

Також портал Знай.ua писав, що роблять досвідчені господині, щоб підтримувати чистоту в холодильнику: маленькі секрети для полиць