Морквяний торт із ніжнім сирним кремом - це чудова варіація на тему класичного осіннього десерту. Морква не лише надає йому гарного вигляду, але й робить приємно вологим та корисним.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для коржа:
- 2 склянки (245 г) пшеничного борошна;
- 1,5 склянки (150 г) білого цукру;
- 0,5 склянки (80 г) коричневого цукру;
- 3 яйця розміром С0;
- одна велика морква (близько 230 г);
- 70 г волоських горіхів;
- 225 мл олії;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- ½ чайної ложки солі;
- ½ чайної ложки кориці;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
для крему:
Покарання будуть жорсткими: українців зобов'язали замовляти послуги для лічильників на воду
Працюючим пенсіонерам готують підвищення: кому додадуть автоматично, а хто муситиме звільнитись
Працюючих пенсіонерів попередили: кому ПФУ припинить виплати
Розвернуть на кордоні: без якого документу українцям закрита дорога в Польщу
- 120 г цукрової пудри;
- 90 г м'якого вершкового масла;
- 300 г вершкового сиру;
- 1 чайна ложка ванільної пасти.
Приготування
1. Ретельно помийте та очистіть моркву. Натріть її на крупній тертці. Дрібно наріжте волоські горіхи.
Просійте борошно, розпушувач, сіль і корицю в миску. Змішайте сухі інгредієнти вінчиком.
В окрему миску додайте яйця, білий та коричневий цукор, ванільний екстракт та олію. Збийте міксером до однорідної та пухкої маси. Поступово додавайте сухі інгредієнти, бажано по одній столовій ложці за раз, перемішуючи щоразу до повного поєднання.
Додайте моркву та горіхи до тіста та обережно перемішайте силіконовою лопаткою.
2. Вилийте тісто у форму для випічки діаметром 20 см, змащену маслом та вистелену пергаментним папером.
Випікайте корж приблизно 50-60 хвилин у розігрітій до 180 ° C духовці, використовуючи функцію "верх-низ", поки паличка не залишиться сухою.
Охолодіть випечений корж у формі приблизно 15 хвилин, потім повністю охолодіть на решітці.
3. Приготуйте вершки. Додайте масло в миску та збивайте міксером до легкої та пухкої маси. Поступово додавайте цукрову пудру, бажано по одній столовій ложці за раз. Щоразу помішуйте, доки інгредієнти повністю не змішаються.
Після того, як ви додасте весь цукор, додайте холодний сир у два прийоми. Збийте все до однорідної маси. Поставте в холодильник, поки торт не охолоне.
Охолоджений корж розріжте навпіл, бажано хлібним ножем. Намажте 1/3 крему на половину коржа та рівномірно розподіліть його по всій поверхні. Поверх крему покладіть іншу половину коржа. Рівномірно розподіліть 1/3 крему по верху. Решту крему розподіліть по боках коржа. Прикрасьте торт горіхами.
Цей торт дуже смачний та ніжній, а ще він сподобається навіть тим, хто не дуже полюбляє моркву у сирому вигляді. Спробуйте приготувати такий десерт - він має шанси стати одним з улюблених.
Раніше портал Знай писав про кульки-тірамісу, від яких неможливо відірватися: солодке щастя за 10 хвилин, рецепт.
Крім того, ми повідомляли про те, як приготувати желейний торт на бісквітній основі: справжня ніжність та насолода.
Також портал інформував про +12-14°С у квартирах: українцям сказали готуватися до важкої зими.