Приготування найкращих крокетів починається з гнучких млинців, які не ламаються під час згортання. Додайте до цього збалансовану, приправлену середину та хрустку скоринку – і вийде страва, яка ідеально підійде для сімейного обіду або вечері.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для млинців
- трохи менше, ніж склянка (120 г) борошна;
- 4 великих яйця (приблизно 240 г);
- ½ склянки (120 мл) молока;
- ½ склянки (120 мл) води;
- сіль;
- олія для смаження;
для начинки:
Метро, автобуси та трамваї: як працюватиме громадський транспорт під час блекауту
Опалювальний сезон: коли стартує у різних містах України
Мобілізація набере обертів: кому загрожує втрата броні та відстрочки
Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт
- 100 г сушених грибів;
- 500 г квашеної капусти;
- 1 цибулина (приблизно 130 г);
- 30 г вершкового масла;
- 2 лаврових листки;
- 5-6 зерен запашного перцю;
- 5-6 горошин перцю;
- сіль і мелений перець за смаком;
для панірування:
- 2 великих яйця;
- ¾ склянки (80 г) панірувальних сухарів;
- олія для смаження.
Приготування
Замочіть гриби. Залийте сушені гриби холодною водою та замочіть щонайменше на 2 години, бажано на ніч. Після години замочування змініть воду, щоб видалити залишки піску.
Приготуйте тісто для млинців. Додайте борошно, молоко, воду, яйця та сіль у миску. Збийте вінчиком або міксером до однорідної маси. Поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
Смажте млинці на сковороді діаметром 20 см. Накрийте готові млинці паперовим рушником і відкладіть до складання крокетів.
Накрийте кришкою та варіть гриби на середньому вогні 30 хвилин після того, як вода почне закипати. Війміть гриби за допомогою шумівки, але воду, в якій вони варилися, не виливайте.
Додайте лавровий лист, духмяний перець та перець горошком до грибної води. Потім додайте квашену капусту та варіть до готовності (щоб вона стала м'якою, приблизно 10 хвилин). За потреби долийте води, щоб покрити капусту. Злийте воду з вареної квашеної капусти та дайте їй трохи охолонути.
Наріжте цибулю дрібними кубиками.
Гриби та капусту подрібніть за допомогою м’ясорубки або дрібно наріжте.
Розтопіть масло на сковороді, додайте цибулю та пасеруйте до прозорості. Додайте мелені гриби та капусту. Пасеруйте кілька хвилин. Приправте сіллю та перцем за смаком. Дайте начинці трохи охолонути.
Згорніть крокети. Покладіть столову ложку начинки з гіркою в центр млинців. Загніть боки всередину та згорніть їх рулетом.
Обваляйте загорнуті крокети в яйці та панірувальних сухарях.
Смажте на великій кількості олії по 2 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневого кольору. Викладіть приготовані крокети на тарілку, вистелену паперовими рушниками, щоб стек зайвий жир.
Подавайте зі свіжим борщем або просто так. Смажені крокети дуже смачні та ситні, то ж всі домочадці точно попросять добавки.
Раніше портал Знай писав про шоколадний торт з грушами: і на свято, і на щодень, рецепт.
Крім того, ми повідомляли про хе з курячих шлунків: пікантна закуска по-корейськи, яка підкорить навіть скептиків, рецепт.
Також портал інформував про осінній кайф за 30 хвилин: золотистий гарбузовий крамбл, який пахне жовтнем.