Осінь завжди трохи нагадує вино - терпка, тягуча, з нотами зрілості. І коли за вікном похмурий дощ, найкраще, що можна зробити, це поставити духовку на розігрів і спекти винний кекс.
Він вийде золотистим, м'яким і трохи вологим, з ледь вловимим ароматом цитрусів та винограду. Такий десерт хочеться подавати до чаю сірого вечора або навіть до келиха червоного — і тоді проста випічка перетворюється на маленьке свято.
Інгредієнти:
- Яйця курячі - 3 шт.
- Олія вершкове - 180 г
- Цукор - 1 склянка
- Вино (червоне або біле, за смаком) – 180 мл
- Борошно пшеничне - 1,5 склянки
- Розпушувач - 2 ч. л.
- Ваніль - щіпка
- Цедра апельсина - за смаком
- Виноград без кісточок
- Крохмаль (для обсипання винограду)
Як готувати:
-
Збийте яйця з цукром до легкої піни - тісто має зашуміти, як ранок у кав'ярні.
-
Додайте ваніль та м'яку олію, перемішайте віночком.
Популярні новини заразБудемо мерзнути взимку: українці можуть залишитися без опалення
Пенсіонерам заборонили одночасно отримувати зарплату та пенсію: кого стосується
Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт
Покарання будуть жорсткими: українців зобов'язали замовляти послуги для лічильників на воду
-
Влийте вино - і відчуйте, як на кухні стає тепліше.
-
Підмішайте борошно з розпушувачем, обережно доведіть до однорідності.
Винний кекс, кадр з відео -
Змастіть форму для кексу, вилийте тісто. Бажаєте трохи більше осені в десерті? Додайте виноград, попередньо обваляв його в крохмалі.
-
Відправте в духовку на 35 хвилин при 180 °С. Перевірте шпажкою: якщо вона виходить сухою – кекс готовий.
І ось він золотий, вологий і ароматний. Зовні – легка скоринка, усередині – ніжна м'якоть із винними нотами.
Порада: найкраще він поєднується з чорним чаєм або келихом напівсолодкого вина. Але можна залишити все простіше: кухоль какао, плед та кекс, який пахне жовтнем.
Нагадаємо про макарошки, які гріють краще за плед: вершково-томатний соус для довгих осінніх вечорів, рецепт.
Раніше ми повідомляли про торт "Лісовий мох" зі шпинатом та ягодами: вибух кольору та смаку для вашого свята, рецепт.