Коли за вікном дощ, листя липне до вікна, а руки тягнуться до пледу — саме час дістати тепле деко і перетворити кухню на маленьку кондитерську.

Ці печива - ідеальний осінній ритуал: усередині ніжне маршмеллоу, зовні - хрустке тісто зі шматочками шоколаду.

Печиво з маршмеллоу, кадр з відео

Що знадобиться

  • Вершкове масло - 180 г (нехай полежить при кімнатній температурі, воно має бути м'яким, як ранкове світло).
  • Борошно - 450 г.
  • Розпушувач - 10 г.
  • Тростинний цукор - 90 г.
  • Білий цукор - 90 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Шоколад – плитка темного чи молочного, за настроєм.
  • Маршмеллоу - по одній штучці на кожне печиво.

Як приготувати

  1. У глибокій мисці з'єднайте м'яку олію з двома видами цукру та яйцями. Збивайте до тих пір, поки суміш не стане кремовою і злегка повітряною - вона вже пахне затишком.

  2. Просійте борошно з розпушувачем прямо в миску і замісіть ніжне тісто.

    Популярні новини зараз

    Пенсіонерам заборонили одночасно отримувати зарплату та пенсію: кого стосується

    Штормитиме по декілька днів: у жовтні українців очікує серія магнітних бур - дати

    По 1200 гривень щомісяця: українцям виплатять компенсацію за оплату електрики

    Пенсію можна збільшити однією довідкою: що потрібно подати до ПФУ

    Показати ще
  3. Додайте подрібнений шоколад - великі шматочки зроблять більш цікаву текстуру.

    Печиво з маршмеллоу, кадр з відео

  4. Розділіть тісто на однакові кульки, у кожному зробіть поглиблення і сховайте маршмеллоу, немов маленький секрет.

  5. Акуратно защипніть краї, щоб начинка не виглядала, і розкладіть печиво на листі, застеленому пергаментом.

  6. Випікайте при 180°C 12-15 хвилин - до легкої золотистої скоринки і ледь вловимого аромату карамелі.

Подавайте печиво трохи теплим, щоб маршмеллоу всередині був м'яким і тягучим. Додайте чашку какао або пряного латте, увімкніть улюблений плейлист - і нехай за вікном хоч весь листопад проллється дощами.

Печиво з маршмеллоу, кадр з відео

Нагадаємо про макарошки, які гріють краще за плед: вершково-томатний соус для довгих осінніх вечорів, рецепт.

Раніше ми повідомляли про торт "Лісовий мох" зі шпинатом та ягодами: вибух кольору та смаку для вашого свята, рецепт.