Цей торт має м'який осінній смак - ніжний гарбуз доповнений ароматом спецій, а все це прикрашено глазур'ю на основі чаю. Крім того, він простий, швидкий у приготуванні та ідеально підходить для того, щоб відпочити з чашечкою чаю або какао.

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 3 склянки (360 г) пшеничного борошна;
  • 1 банка (420 г) гарбузового пюре;
  • 1 склянка (200 г) коричневого цукру;
  • 120 г вершкового масла;
  • 1/3 склянки (120 г) кленового сиропу;
  • 2 чайні ложки харчової соди;
  • 2 яйця;
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту;
  • 2 чайні ложки кориці;
  • 1 чайна ложка меленого кардамону;
  • ½ чайної ложки сушеного імбиру;
  • ½ чайної ложки мускатного горіха;
  • ½ чайної ложки меленої гвоздики;
  • ½ чайної ложки меленого запашного перцю;

для глазурі:

  • 120 г цукрової пудри;
  • 2 столові ложки міцного чаю.

Гарбузовий торт: фото скрін Ютуб

Приготування

1. Підготуйте сухі інгредієнти. Додайте до борошна корицю, кардамон, імбир, мускатний горіх, гвоздику, запашний перець та харчову соду. Змішайте інгредієнти вінчиком.

Популярні новини зараз

"Ощадбанк" запровадив нові обмеження на перекази

"Ведмежа послуга дітям": вчителька пояснила, чому повернення ДПА гарна ідея

Стрілки назад на годину: коли і чому будемо переводити годинник і що треба врахувати українцям

По 1200 гривень щомісяця: українцям виплатять компенсацію за оплату електрики

Показати ще

В окремій мисці змішайте розм’якшене масло та коричневий цукор. Збивайте до легкої та пухкої маси.

Поступово додавайте яйця, щоразу перемішуючи до повного поєднання.

Додайте гарбузове пюре та перемішайте. Додайте кленовий сироп та екстракт ванілі та знову перемішайте.

Поступово додавайте борошно, бажано двома-трьома порціями, і ретельно перемішайте.

Гарбузовий торт: фото скрін Ютуб

Перекладіть тісто у форму для запікання (діаметром 24 см, висотою 9 см) та випікайте в розігрітій до 180 °C духовці, використовуючи режим верхнього та нижнього нагрівання, протягом 45-50 хвилин. Дайте пирогу повністю охолонути.

2. Приготуйте глазур. Додайте 2 столові ложки міцного чаю до цукрової пудри та перемішайте до однорідної маси. Якщо глазур занадто густа, додайте кілька крапель води.

Гарбузовий торт: фото скрін Ютуб

Прикрасьте охолоджений торт глазур'ю і він готовий!

Він дійсно готується дуже просто. То ж навіть відсутність досвіду не завадить зробити такий десерт. А його смак та аромат допоможе перетворити навіть похмурий день на більш цікавий та радісний.

Раніше портал Знай писав про мафіни з яблуком та коричною глазур’ю: відчуйте справжній смак осені, рецепт.

Крім того, ми повідомляли про теплий рецепт для осіннього, дощового дня: гарбузовий хліб, що тане в роті.

Також портал інформував про ароматну магію осені: 5 вибухово-смачних десертів у мультиварці, від яких неможливо відірватися.