Котлети — одна з найпростіших і найсмачніших м'ясних страв, яка ідеальна під абсолютно всі гарніри, пюре, смажену картоплю, рис або будь-яку іншу кашу.
Однак є один специфічний інгредієнт, який використовується деякими кулінарами при приготуванні.
Він усе псує, про нього взагалі треба забути, бо робить наші котлети жорсткими і сухими. Йдеться про яєчний білок. Його, на відміну жовтка, не варто використовувати взагалі при приготуванні фаршу. Хоча хтось може подумати, що він потрібний, щоб наша страва не розвалювалася.
А все через те, що в самому м'ясі вже достатньо білка, який вбирає під час приготування. Жовток же просто необхідний. Він дає котлетам соковитість, м'якість та можливість зберегти форму на сковороді. Але у разі використання яловичини або свинини, все ж таки потрібно додавати і білок теж.
Мобілізація стане на нові рейки: автоматичні санкції та нові правила відстрочки з 2025 року
Мобілізація їх не торкнеться: ким не зацікавиться ТЦК
"Київстар" безпрецедентно підвищує ціни: за що лупитимуть більше
Шахраї масово "чистять" картки українців: у ПриватБанку порадили, як врятувати заощадження
Крім яєчного білка, експерти радять не використовувати молоко, замочуючи білий хліб для фаршу. Підійде звичайна вода. Ситуація аналогічна до попередньої — білок у молоці, він шкодить.
І ще дуже важливо розуміти, що хлібобулочний виріб не просто так додають у фарш... не лише для того, щоб заощадити на м'ясі. Це дуже важливий компонент.
Хліб теж дарує котлетам соковитість та ніжність. На один кілограм м'яса має припадати близько 250 грамів білого хліба, який замочують у воді.
Нагадаємо про трубочки як у дитинстві і без вафельниці: рецепт, який розбудить спогади.
Раніше ми повідомляли, що швидка та ефектна закуска, про яку мало хто здогадується: рецепт тарталеток із грибною начинкою.