Восени саме час зробити запаси на зиму. А оскільки цей період особливо щедрий на лісові гриби, то досвідчені хазяї активно роблять запаси.

Якщо банки для консервування на зиму закінчуються, а гриби ще є, то їх можна сушити або морозити.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Слід врахувати, що сушіння займає більше часу, тому слід приділити увагу другому з цих варіантів. Завдяки заморожуванню на вашому столі цілий рік будуть свіжі гриби, наче тільки з лісу.

При цьому грибники радять дотримуватись ключового принципу. Він полягає в тому, що якщо у вас є найменший сумнів щодо того чи іншого гриба, додому його брати категорично не можна! Із цим потрібно бути дуже обережними, адже ціна помилки надто висока.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Гриби, фото: скріншот з відео

Найкращий спосіб компактного заморожування грибів

Насамперед сортуйте гриби, розклавши їх за видами. Переберіть, щоб морозити виключно добірні грибочки, без пошкоджень, не гнилих і без хробаків. При цьому мити гриби не слід. Однак шапочки краще протерти мокрим рушником, а ніжки злегка почистити ножем, щоб не було ґрунту та листя, хвої, кори тощо.

Далі викладіть гриби на дошку в один шар і відправте в морозилку. Після заморожування розфасуйте їх у пакети. Добре, якщо є вакуумні, тож краще скористатися ними. Бажано, щоб у своїй було мінімум повітря. У той же час цілі заморожені гриби все ж таки мають простір один у одного.

Гриб, фото: Суспільне

Якщо місця мало, то попередньо гриби потрібно зварити, потім підсмажте їх з цибулею. Тепер у вас буде готове морозиво для будь-якого рецепту, де потрібні гриби.

Такі заморожені грибочки дуже смакуватимуть з картоплею, пюре або в першій страві. У той же час гриби відразу будуть готові і додавати їх можна без попереднього розмороження. А це суттєво заощадить час на приготування.

Також слід підписувати заморожені гриби, вказуючи вид грибів та дату фасування. Важливо пам'ятати, що морожені гриби краще використовувати протягом шести місяців.

Гриби на зиму, скріншот з відео

Нагадаємо, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.

Раніше ми повідомляли про рецепт смачних пирогів із грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.