Восени саме час зробити запаси на зиму. А оскільки цей період особливо щедрий на лісові гриби, то досвідчені хазяї активно роблять запаси.

Якщо банки для консервування на зиму закінчуються, а гриби ще є, то їх можна сушити або морозити.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Слід врахувати, що сушіння займає більше часу, тому слід приділити увагу другому з цих варіантів. Завдяки заморожуванню на вашому столі цілий рік будуть свіжі гриби, наче тільки з лісу.

При цьому грибники радять дотримуватись ключового принципу. Він полягає в тому, що якщо у вас є найменший сумнів щодо того чи іншого гриба, додому його брати категорично не можна! Із цим потрібно бути дуже обережними, адже ціна помилки надто висока.

Популярні новини зараз

"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі

Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись

"На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України

Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон

Показати ще

Гриби, фото: скріншот з відео

Найкращий спосіб компактного заморожування грибів

Насамперед сортуйте гриби, розклавши їх за видами. Переберіть, щоб морозити виключно добірні грибочки, без пошкоджень, не гнилих і без хробаків. При цьому мити гриби не слід. Однак шапочки краще протерти мокрим рушником, а ніжки злегка почистити ножем, щоб не було ґрунту та листя, хвої, кори тощо.

Далі викладіть гриби на дошку в один шар і відправте в морозилку. Після заморожування розфасуйте їх у пакети. Добре, якщо є вакуумні, тож краще скористатися ними. Бажано, щоб у своїй було мінімум повітря. У той же час цілі заморожені гриби все ж таки мають простір один у одного.

Гриб, фото: Суспільне

Якщо місця мало, то попередньо гриби потрібно зварити, потім підсмажте їх з цибулею. Тепер у вас буде готове морозиво для будь-якого рецепту, де потрібні гриби.

Такі заморожені грибочки дуже смакуватимуть з картоплею, пюре або в першій страві. У той же час гриби відразу будуть готові і додавати їх можна без попереднього розмороження. А це суттєво заощадить час на приготування.

Також слід підписувати заморожені гриби, вказуючи вид грибів та дату фасування. Важливо пам'ятати, що морожені гриби краще використовувати протягом шести місяців.

Гриби на зиму, скріншот з відео

Нагадаємо, що тільки цей рецепт визнає чоловік: сало у розсолі, яке завжди прикрасить ваш стіл.

Раніше ми повідомляли про рецепт смачних пирогів із грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.