Ці плетені булочки солодкі та пухнасті. Ви можете використати для їх приготування свою улюблену шоколадну пасту, наприклад, "Нутеллу".
І хоча плетіння булочок вимагає трохи терпіння, це легше, ніж ви думаєте, і кінцевий результат того вартий!
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 2 склянки (300 г) хлібного борошна + трохи для посипання;
- 190 мл холодної води;
- ¾ маленької банки (150 г) "Нутелли";
- 2 столові ложки (30 г) цукру;
- 2 столові ложки (30 г) вершкового масла;
- 2 столові ложки (30 г) фундука;
- 1,5 столові ложки (20 г) сухого молока;
- 0,5 чайної ложки сухих дріжджів;
- 0,5 чайної ложки солі;
- молоко для змащування булочок.
Приготування
За потреби почніть з підсмажування фундука. Викладіть горіхи на деко, застелене пергаментним папером, рівномірно розподіливши їх по поверхні. Поставте їх у розігріту до 180 °C духовку та запікайте 8-10 хвилин. Після цього викладіть їх на чистий кухонний рушник та витріть підрум’янену шкірку. Відкладіть очищені фундук, щоб вони повністю охолонули, потім подрібніть їх або дрібно наріжте ножем.
Мобілізація їх не омине: ким зацікавиться ТЦК у листопаді
Оновлюйте свої запаси: що потрібно мати у будинку на випадок блекауту
Три черги одночасно: українцям показали жорсткі графіки відключення світла
Скасування осінніх канікул та навчання по суботах: в школах запроваджують нові правила
Приготуйте дріжджове тісто. Помістіть борошно, цукор, дріжджі, дрібку солі та сухе молоко в чашу стаціонарного міксера. Додайте приблизно половину попередньо підготовленої холодної води та ретельно перемішайте лопаткою. Замісіть тісто міксером на низькій швидкості, поступово додаючи решту води.
Після того, як інгредієнти змішаються, додайте до тіста масло кімнатної температури та вимішуйте його кілька хвилин.
Викладіть тісто на посипану борошном поверхню та вимішуйте його, поки воно не перестане прилипати до рук та поверхні та не стане еластичним.
Перекладіть тісто в змащену олією миску та кілька разів переверніть його, щоб поверхня покрилася оливковою олією. Накрийте та дайте тісту піднятися приблизно на 2 години або поки воно не збільшиться вдвічі.
Витисніть повітря з тіста, що піднялося, та покладіть його на посипану борошном поверхню. Замісіть тісто, щоб видалити будь-які бульбашки повітря, що залишилися, потім розкачайте тісто, поки не утвориться лист розміром приблизно 30 х 50 см.
Як тільки ви досягнете бажаної форми, намажте тісто тонким шаром "Нутелли" або іншої солодкої, жирної пасти. Потім посипте тісто меленими фундуком.
Складіть тісто двічі: спочатку повільно складіть приблизно 1/3 тіста до центру, обережно розтягуючи його за потреби. Розрівняйте краї тіста та складіть решту тіста таким самим чином, щоб "Нутелла" була видною. Нарешті, обережно зашийте шви.
Як тільки ви отримаєте лист, обережно переверніть його, щоб скріпити шари разом, і знову розрівняйте краї.
Розділіть підготовлене тісто на 12 рівних смужок. Гострим ножем розріжте кожну смужку двічі, майже по всій довжині, залишаючи приблизно 1,5 см з одного боку. Це буде шов.
Заплетіть нарізане тісто в просту косу. Потім з’єднайте нарізані смужки, обережно обмотайте всю смужку навколо пальця та з’єднайте кінці. Повторіть для всіх булочок.
Викладіть підготовлені рулетики у форму для мафінів і залиште, накривши, на годину або доки вони не збільшаться вдвічі.
Після цього часу змастіть булочки молоком і посипте їх подрібненими горіхами.
Випікайте підготовлені булочки в розігрітій до 180 ° C духовці з конвекцією або 200 ° C з функцією "верх-низ", приблизно 16-18 хвилин – доки верхня частина не підрум’яниться.
Залиште у формі на 5 хвилин, потім перекладіть їх на решітку для повного охолодження.
Готово! Аромат та смак цих булочок нікого не залишать байдужим. Ви точно закохаєтесь у них і будуте готувати ще багато разів.
Раніше портал Знай писав про печиво, що пахне сонцем і морозцем: рецепт журавлиново-апельсинового десерту.
Крім того, ми повідомляли про повітряні сирні ватрушки з персиком та йогуртом: рецепт десерту, який тане у роті.
Також портал інформував про шоколадно-кавові мафіни: смачний десерт, який порадує навіть у найпохмуріший осінній день, рецепт.