Маленькі, але смачні та ситні мафіни чудово підійдуть для другого сніданку на роботі або як перекус на пікніку чи в подорожі. Також це гарний варіант для перекусу для дитини у школі.

Бекон, сир і помідори додають чудовий смак, а гарбузове насіння не лише прикрашає мафіни, але й додає їм хрусткості.

Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

для мафінів:

Популярні новини зараз

Школярів відучують від "совкового виховання": що намагаються "зламати" вчителі

Гороскоп на сьогодні 21 жовтня: фінанси тельців, успіх левів та спілкування стрільців

Мобілізаційні перевірки виходять на новий рівень: ТЦК залучить податкову

В школах запроваджують нові правила: що зміниться для учнів та вчителів

Показати ще
  • 1,5 склянки (200 г) пшеничного борошна;
  • 3 яйця;
  • 220 г бекону;
  • 1,5 склянки (приблизно 150 г) тертого жовтого сиру;
  • 120 г сушених помідорів в олії;
  • 100 г натурального йогурту;
  • 60 мл оливкової олії;
  • кілька листочків свіжого базиліка;
  • 1,5 чайні ложки розпушувача;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 1 чайна ложка сушеного орегано;
  • сіль і перець за смаком;

для прикрашання:

  • 1 столова ложка (приблизно 15 г) гарбузового насіння;
  • 2 столові ложки (приблизно 25 г) тертого жовтого сиру.

Приготування

1. Приготуйте начинку. Крупно наріжте кілька свіжих листочків базиліка. Наріжте копчений бекон кубиками приблизно один сантиметр. Злийте воду зі 120 грамів в’ялених помідорів на паперовому рушнику та наріжте їх кубиками приблизно півсантиметра. Натріть жовтий сир на крупній тертці.

Покладіть нарізаний кубиками бекон на холодну сковороду. Зменште вогонь під сковородою до середньо-слабкого та, постійно помішуючи, видаліть зайвий жир з м’яса. Як тільки жир витопиться, зніміть сковороду з вогню та перекладіть вміст на тарілку, вистелену паперовими рушниками, залишивши зайвий жир на сковороді. Накрийте бекон іншим шматком паперового рушника та обережно промокніть залишки жиру. Залиште ненадовго охолоджуватися.

2. Тим часом приготуйте тісто для мафінів. Помістіть 3 яйця в невелику миску, додайте 60 мл оливкової олії та 100 г натурального йогурту. Збийте інгредієнти разом вінчиком до однорідної маси.

В окремій мисці змішайте 200 г борошна універсального призначення, 150 г свіжотертого сиру, 1 1/2 чайної ложки розпушувача, чайну ложку сушеного орегано, чайну ложку гірчичного порошку, подрібнене листя базиліка та в’ялені помідори. Додайте дрібку солі, дві дрібки меленого чорного перцю та приблизно 3/4 бекону. Решту бекону залиште для прикраси. Перемішайте вміст миски до рівномірного розподілу.

Додайте яйця, змішані з оливковою олією та йогуртом, і перемішуйте столовою ложкою до утворення густого тіста.

Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб

3. Перекладіть підготовлене тісто у форму для мафінів, вистелену формочками для кексів. Використовуйте приблизно одну столову ложку тіста з гіркою на порцію. Зверху на кожен мафін покладіть кілька шматочків бекону, що залишився, та посипте невеликою кількістю свіжотертого сиру та кількома гарбузовими насіннями.

Випікайте мафіни в розігрітій до 200 °C духовці (верхній-нижній нагрів), на середній полиці, протягом 20-25 хвилин, доки вони не набудуть красивого золотистого кольору.

Вийміть готові кекси з духовки та дайте їм трохи охолонути у формі приблизно 5 хвилин. Подавайте теплими або холодними.

Мафіни з сиром, беконом та помідорами: фото скрін Ютуб

Такі мафіни - чудова ідея для перекусу у дорозі та будь-де. При бажанні ви можете "погратися" з начинкою, додаючи або змінюючи інгредієнти.

Раніше портал Знай писав про золоті осінні завитки: яблучні слойки з ароматом жовтня, рецепт.

Крім того, ми повідомляли про хрумкий тортик з кукурудзяних паличок за 15 хвилин: рецепт з яким смачно та швидко.

Також портал інформував про печиво, що пахне сонцем і морозцем: рецепт журавлиново-апельсинового десерту.