Француженки мають власний секрет, як зберігати вершкове масло так, щоб воно залишалося свіжим і м’яким.

Замість холодильника вони користуються спеціальною маслянкою — простою, але геніальною винахідкою, пише Kobieta w INTERIA.PL.

У більшості людей масло стоїть у холодильнику, загорнуте в упаковку або покладене в контейнер. Оптимальна температура — від 0°C до 4°C, адже саме так продукт не псується. У холодильнику масло може зберігатися 2–3 тижні, а заморожене — до 6 місяців. Проте після морозилки воно стає твердим і потребує часу, щоб розм’якнути.

Фольга в морозилці, скріншот: YouTube

Француженки ж вирішили цю проблему по-своєму. Вони кладуть масло у спеціальну керамічну або скляну посудину — маслянку, що складається з двох частин. У нижню наливають холодну воду, а у верхню — кладуть масло. Коли посудина закрита, вода створює герметичний бар’єр, який не дає повітрю псувати продукт і захищає його від сторонніх запахів.

Популярні новини зараз

Тисячі пенсіонерів залишаться без виплат: стареньких попередили

Гороскоп на сьогодні 21 жовтня: фінанси тельців, успіх левів та спілкування стрільців

Скасування осінніх канікул та навчання по суботах: в школах запроваджують нові правила

Навіть пенсія не врятує від мобілізації: ким зацікавиться ТЦК

Показати ще

вершкове масло, фото: reaction.org

Такий спосіб не лише подовжує свіжість масла, а й робить його завжди м’яким, готовим до намазування на хліб. Вода всередині маслянки виконує роль природного "ущільнювача", тому масло не прогіркає і не темніє навіть без холодильника.

Раніше ми повідомляли, ці продукти не витримають у коморі: ви здивуєтеся, що псується найшвидше.

Млинці без борошна: для тих, хто на дієті, та не тільки, рецепт - детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, секрет молодості в кружці: як заварити чай із листя малини, який творить дива з організмом?