Якщо ви любите смачні, ароматні бутерброди, цей рецепт стане вашим новим фаворитом.
Домашня буженина, приготована за простим, але ефектним способом, тане в роті і перетворює звичайний бутерброд на гастрономічний шедевр.
Інгредієнти:
- Свиняча шия – 1,2 кг
- Вода – 1,2 л
- Сіль – 40 г
- Лавровий лист – 3 шт.
- Запашний перець – 3 г
- Перець горошком – 8 г
- Цукор – 30 г
Як готувати:
-
Спочатку готуємо ароматний маринад: закип'ятіть воду, додайте сіль, лавровий лист, запашний та чорний перець, цукор. Нехай суміш залишить 10 хвилин, потім остудіть до кімнатної температури.
-
Занурюємо м'ясо в маринад, що остигнув, і залишаємо в холодильнику на 20-24 години - поки воно просочиться всіма спеціями і стане неймовірно ароматним.
Популярні новини заразОсінь ще здивує: коли Україну накриє різке потепління
Від білизни до авто – все власним коштом: скільки коштує мобілізуватись
Залишаться без пенсії: кому можуть зупинити виплати з 1 січня
Нова система освіти: 12-річне навчання та обов'язкові предмети
Буженина, кадр з відео -
Дістаємо м'ясо, промокаємо паперовим рушником, загортаємо у фольгу і відправляємо в духовку. Спочатку запікаємо при 180°C 1 годину, потім розкриваємо фольгу і доводимо до золотистої скоринки при 200°C ще 30 хвилин.
Буженина, кадр з відео
Готову буженину можна нарізати тонкими скибочками і збирати бутерброди з улюбленими соусами, свіжими овочами та хрустким хлібом. Ароматний, соковитий та домашній смак – гарантія, що ваш сендвіч стане головним героєм будь-якого обіду!
Нагадаємо про осінній салат з гарбузом і волоськими горіхами: сезонна страва, в яку ви закохаєтеся, рецепт.
Раніше ми повідомляли про курячу грудку в медово-гірчичному соусі: смачна і дуже проста страва, яка завоює ваше серце.
Також не зайвим буде про сіннє сонце у склянці: домашній гарбузовий сік з курагою, який прожене нудьгу, рецепт.