Осетинські пироги символізують сонце, тепло і багатство.

У нас осетинські пироги останнім часом стали популярнішими за хачапурі, їх печуть в кулінаріях та пекарнях, але часто вони відрізняються від традиційної випічки.

Пропонуємо вам рецепт, за яким ви можете приготувати осетинський пиріг самі. Спробувавши раз, вам захочеться його готувати знову і знову.

Інгредієнти

Для тіста

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

Борошно - 450-500 гр.

Молоко - 400 мл.

Дріжджі - 11 гр.

Сіль - 1 ч. Л.

Сахара - 1 ч. Л.

Олія - 30 гр.

Масло вершкове для змащування - 80 гр.-100 гр.

Для начинки

1 кг картоплі

400 гр. сиру (будь-якого)

100-200 мл.молока гарячого

сіль щіпку

Приготування

Замість тісто. Молоко повинно бути теплим.

Для приготування тіста потрібно просіяти борошно через сито, всипати дріжджі, сіль і цукор. Додати молоко і замісити м'яке тісто, яке буде трохи прилипати до рук. В кінці замісу додати олію і замісити його в тісто.

Покладіть в тепле місце на 1 -1,5 години.

Картоплю відварити до повної готовності. Злити воду, додати 100 мл. гарячого молока і гарненько розім'яти. Потім додати натертий на тертці сир і перемішати (якщо сир не солоний, посолити)

Тісто і начинку розділити на три рівні частини. Присипати робочу поверхню борошном, злегка руками розім'яти тісто і покласти в середину начинку. Зібрати та защипнути.

Викласти на пергамент швом вниз і акуратно формуємо коло, розподіляючи рівномірно начинку всередині тіста руками діаметром приблизно 26 см. По середині зробити дірочку.

Випікаємо 7-10 хв. при 240 250С

Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята

Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще

Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога