Осетинські пироги символізують сонце, тепло і багатство.
У нас осетинські пироги останнім часом стали популярнішими за хачапурі, їх печуть в кулінаріях та пекарнях, але часто вони відрізняються від традиційної випічки.
Пропонуємо вам рецепт, за яким ви можете приготувати осетинський пиріг самі. Спробувавши раз, вам захочеться його готувати знову і знову.
Інгредієнти
Для тіста
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Борошно - 450-500 гр.
Молоко - 400 мл.
Дріжджі - 11 гр.
Сіль - 1 ч. Л.
Сахара - 1 ч. Л.
Олія - 30 гр.
Масло вершкове для змащування - 80 гр.-100 гр.
Для начинки
1 кг картоплі
400 гр. сиру (будь-якого)
100-200 мл.молока гарячого
сіль щіпку
Приготування
Замість тісто. Молоко повинно бути теплим.
Для приготування тіста потрібно просіяти борошно через сито, всипати дріжджі, сіль і цукор. Додати молоко і замісити м'яке тісто, яке буде трохи прилипати до рук. В кінці замісу додати олію і замісити його в тісто.
Покладіть в тепле місце на 1 -1,5 години.
Картоплю відварити до повної готовності. Злити воду, додати 100 мл. гарячого молока і гарненько розім'яти. Потім додати натертий на тертці сир і перемішати (якщо сир не солоний, посолити)
Тісто і начинку розділити на три рівні частини. Присипати робочу поверхню борошном, злегка руками розім'яти тісто і покласти в середину начинку. Зібрати та защипнути.
Викласти на пергамент швом вниз і акуратно формуємо коло, розподіляючи рівномірно начинку всередині тіста руками діаметром приблизно 26 см. По середині зробити дірочку.
Випікаємо 7-10 хв. при 240 250С
Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята
Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще
Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога