Коли за вікном похмуро, листя шарудить під ногами, а хочеться тепла і затишку - саме час зварити трохи сонця.

Цей гарбузовий сік з курагою — неначе рідке золото осені: густий, ароматний, м'який і трохи кислуватий. Він не просто смачний – він лікує настрій та зміцнює імунітет перед холодами.

Гарбузовий сік з курагою, кадр з відео

Що знадобиться:

  • Гарбуз - 2 кг соковитої м'якоті, нарізаної шматочками
  • Курага - 1 кг (краще яскрава, не надто суха)
  • Вода - 5,5 літрів (спочатку 2 літри для варіння, потім додамо ще 3,5)
  • Лимонна кислота - 1,5-2 ч. ложки
  • Цукор - 200 г (можна більше, якщо любите посолодше)

Як готувати:

  1. Наріжте гарбуз та курагу невеликими шматочками. В їхньому ароматі вже відчуваються пряні осінні нотки.

  2. Залийте 2 літрами води і варіть на середньому вогні до м'якості - хвилин 20-25, поки гарбуз не стане податливим, а курага не віддасть свій янтарний колір відвару.

    Популярні новини зараз

    Помідори, що нікому не потрібні: фермери закликають людей рятувати врожай і віддають безкоштовно

    Водії, готуйтеся: з 12 жовтня всі пасажири повинні виходити з авто

    "Навіть не дивіться": у ТЦК застерегли українців від роликів з бусифікацією

    Пенсія без стажу: кому з українців заплатять навіть без трудового минулого

    Показати ще

    Гарбузовий сік з курагою, кадр з відео

  3. Зніміть з вогню і подрібніть блендером до однорідного, шовковистого пюре.

  4. Додайте цукор, лимонну кислоту і воду, що залишилася (3,5 літра). Добре перемішайте.

  5. Поставте знову на плиту, доведіть до кипіння та варіть ще 5 хвилин.

  6. Розлийте гарячий сік стерилізованими банками і відразу закатайте кришками.

Гарбузовий сік з курагою, кадр з відео

Порада:

Якщо хочете ще глибше розкрити смак, додайте при варінні дрібку кориці або трохи ванілі - і кухня наповниться ароматом справжнього осіннього дива. Остиглий сік зберігається довго і чудово підходить як прохолодний напій, але особливо смачний він теплим, з скибочкою лимона або ложечкою меду.

Нагадаємо про суп-гуляш з вином: ідеальний зігріваючий рецепт для осені та зими.

Раніше ми повідомляли про рум'яні крокети з капустою та грибами: смачну та поживну страву для вегетаріанського меню і не лише рецепт.