Протилежності притягуються – це істина давня як світ, і вона також стосується кулінарії. І ця страва - пряме тому підтвердження.

Куряча грудка соковита та ніжна, а смаки гірчиці та меду ідеально збалансовані та створюють оксамитовий, злегка гострий соус з ноткою солодкості.

Куряча грудка у медово-гірчичному соусі: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 2 курячі грудки (400-500 г);
  • сіль і перець за смаком;
  • гранульований часник;
  • 50 г борошна;
  • 20 г (приблизно 1-2 столові ложки) оливкової олії;
  • 50 г (приблизно 3 столові ложки) вершкового масла;
  • 80 г (приблизно 4 столові ложки) гірчиці;
  • 60 г (приблизно 3 столові ложки) меду;
  • 150 мл вершків 18%;
  • 250 мл бульйону;
  • свіжа петрушка.

Приготування

Куряче філе: фото скрін Ютуб

Популярні новини зараз

Терпець пенсіонерів увірвався – все більше подають до суду

Терміново перевіряйте "Дію": ТЦК почали розсилати нові штрафи українцям

Пенсіонерам нагадали про 90-денний ліміт: запізнилися – пенсію скоротять

За борги розрахуєтесь квартирою: кого торкнеться новий механізм стягнень

Показати ще

Курячі грудки розріжте на дві рівні частини.

Посипте курку сіллю, перцем і часником з обох боків, потім обваляйте її в борошні.

Куряча грудка у медово-гірчичному соусі: фото скрін Ютуб

Додайте оливкову олію в каструлю та розтопіть столову ложку вершкового масла. Додайте курку та смажте по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Вийміть курку з каструлі, щоб приготувати соус.

Додайте решту вершкового масла, бульйон, гірчицю та мед.

Темперуйте вершки та додайте їх до соусу.

Доведіть соус до кипіння, постійно помішуючи.

Поверніть курку в соус і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.

Куряча грудка у медово-гірчичному соусі: фото скрін Ютуб

Після закінчення цього часу додайте подрібнену петрушку та приправте до смаку.

Все готово! Ви можете подати курку в пікантному соусі з ніжним картопляним пюре, макаронами або будь-якою кашею на ваш смак. Це чудова ідея для ситної, але не важкої вечері.

Раніше портал Знай писав про суп-гуляш з вином: ідеальний зігріваючий рецепт для осені та зими.

Крім того, ми повідомляли про гарбузове печиво без цукру, яке тане в роті, рецепт.

Також портал інформував про рецепт шоколадних маффінів, від яких неможливо відірватися.