Є безліч способів приготування котлет, в тому числі і з курячого м'яса. Однак наш рецепт, безумовно, можна додати до списоку найкращих. М'ясо ми будемо дрібно нарізати ножем, а не збивати блендером або м'ясорубкою, котлети виходять особливо соковитими і смачними.
А ось плавлений сир додасть котлетам пікантних нот, при цьому не переб'є смак м'яса. Про це ми дізналися завдяки повідомленню одного з українських видань.
Склад:
- куряча грудка – 800 г;
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- плавлений сир – 100 г;
- часник – 3 зубчики;
- пшеничне борошно – 3 ст. л.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- сіль – за смаком;
- приправа для курки – 0,5 ч. л.;
- чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
- соняшникова олія рафінована – 150 мл;
- петрушка – невеликий пучок.
Спосіб приготування:
Курячу грудку помиємо і обсушимо серветками. Обріжемо філе, зачистимо від жиру. Поріжемо м'ясо дрібним кубиком і перекладемо його в глибокий посуд. Розіб'ємо два курячих яйця, перемішаємо інгредієнти. Плавлений сир натремо на крупній тертці. Додамо подрібнений сир до м'ясного фаршу.
Посолимо суміш. Додамо для аромату і пікантного смаку чорний мелений перець і приправу для курки. Очистимо і помиємо зубчики часнику. Пропустимо їх через прес і додамо в фарш для рубаних котлет.
Зелень петрушки помиємо, обсушимо від води і дрібно нашинкуем. Додамо її в суміш.
Останнім додамо в фарш пшеничне борошно. Воно допоможе зробити суміш густішою, щоб котлети тримали форму під час обсмажування.
Тепер ретельно перемішати фарш для котлет, щоб всі інгредієнти з'єдналися, і суміш стала однорідною.
Нагріємо сковороду з рослинним маслом. Столовою ложкою викладемо фарш на сковороду, формуючи круглі котлети однакового розміру. Намагайтеся не робити їх занадто товстими, вони можуть не просмажиться.
Коли котлети підзолотяься з одного боку, перевернемо їх лопаткою і продовжуємо обсмажувати на середньому вогні до готовності.
Готові рубані котлети з курки викладемо на тарілку з паперовими рушниками, щоб позбутися зайвого масла.
Подавати котлети будемо гарячими. Як гарнір підійдуть каші, макаронні вироби, овочеве пюре. Добре поєднуються з такими котлетами свіжі або мариновані овочі, домашні соління. Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, вирощування червоного буряка на борщ — несподіваний спосіб підживлення.
Як повідомляв Знай.uа швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів.
Знай.uа писав, хрусткий і соковитий, - Оля Полякова розкрила головні секрети ідеального стейки на грилі.