Якщо звичайне яблучне варення здається вам нудним, саме час струсити рецепти і додати трохи цитрусового драйву.

Уявіть: ніжні шматочки солодких яблук, наповнені яскравим ароматом апельсинів – смак, від якого складно відірватися. Баночка таких ласощів здатна перетворити просте чаювання на маленьке свято.

Яблучно-апельсинове варення, кадр з ідео

Що знадобиться:

– Соковиті яблука (краще червоні, ароматні) – 2 кг
– Апельсини – 2–3 штуки
– Цукор – 1,2 кг

Як приготувати:

  1. Підготовка фруктів. Яблука очистіть від серцевини та наріжте великими часточками. Апельсини ріжемо прямо зі шкіркою - саме вона подарує варенню неймовірний цитрусовий акцент.

    Популярні новини зараз

    Переказав гроші дружині - отримав штраф: у ДПС попередили, кого обкладуть податками

    Що подарувати педагогу на День вчителя-2025: не банальні презенти, які точно потішать

    Мобілізують кожного, втекти не вдасться: прикордонники почали передавати дані чоловіків у ТЦК

    Допомогу від держави скасовують: виплати об'єднають

    Показати ще
  2. Солодке очікування. Змішайте фрукти з цукром і залиште на 1-2 години. За цей час яблука та апельсини випустять сік, створюючи власний натуральний сироп.

    Яблучно-апельсинове варення, кадр з ідео

  3. Магія варіння. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння. Потім зменште до мінімуму і варіть близько 45 хвилин, помішуючи, доки аромат не заповнить всю кухню.

Готове варення – це густа бурштинова маса із соковитими шматочками фруктів та яскравою цитрусовою ноткою. Намажте його на хрумкий тост, додайте в ранкову кашу або подайте до млинців - ваші домашні благатимуть зварити ще.

Яблучно-апельсинове варення, кадр з ідео

Нагадаємо про десерт, заради якого хочеться жити: крем-брюле з хрусткою карамельною скоринкою прямо у вас вдома.

Раніше ми повідомляли про золотисту запікану з куркою, грибами та хрумким сиром: простий рецепт, щоб вразити гостей.