Курка небезпідставно вважається безпрограшним варіантом як на вечерю, так і на святковий стіл. Але її легко зіпсувати, якщо перетримати в духовці або дістати напівсиру.
Існують три найпростіші правила, завдяки яким ви завжди будете впевнені, що ваша страва з курки вийде ідеальною. А шансів зіпсувати курку не залишиться.
Три головні правила приготування курки
1. Курка має бути допечена
За цим потрібно стежити в будь-якому випадку, приготування м'яса птиці на сковороді або при запіканні. У першому варіанті не намагайтеся довести курку до готовності. Спочатку обсмажте до золотистої скоринки, а потім переставте її в духовку. Завдяки цьому у вас буде дійсно ідеальна скоринка та ніжне м'ясо із збереженою текстурою та соковитістю.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
2. Проколюйте м'ясо
При маринівці птиці, щоб додати їй букет смаків із приправ та прянощів, слід врахувати один важливий нюанс. Маринад не просочить цілісний шматок м'яса. Щоб процес пішов ефективніше, м'ясо потрібно проколоти у кількох місцях.
3. Використання фольги
Без фольги готувати курку можна, але з нею страва вийде набагато краще. Фольгу без сумніву можна вважати гарантією соковитої та ароматної страви. Закрийте м'ясо під час запікання. А за 15 хвилин до готовності можна зняти її, щоб скоринка встигла схопитися.
Нагадаємо про хек, запечений з картоплею , сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.
Раніше ми повідомляли про рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.
Також не зайвим буде домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.