Відомий український журналіст і кулінар Костянтин Грубич вирішив знову порадувати українців новим рецептом. Цього разу він приготував Дрогобицьку ковбасу.
Новий ролик був опублікований на його YouTube- каналі, активним користувачем якого він є. Регулярно чоловік радує шанувальників новим контентом, і новими рецептами.
70-річний Микола Кундик з Дрогобича, який є учнем автора оригінальної рецептури, показав, як в домашніх умовах приготувати таку ковбасу.
Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
- 10 кг свинини;
- 1 кг яловичини;
- 160 г нітросолі (продається в спецмагазинах, або 200 г звичайної солі);
- 10 г цукру;
- 20 г перцю;
- 20 г часнику;
- 20 г кмину.
Спочатку потрібно нарізати м'ясо шматочками, і засолити при температурі 2-4 градуси тепла на три дні. Після цього потрібно відокремити 15% нежирних шматочків, і підморозити все м'ясо і воду на годину.
Нежирну сировину перемолоти на м'ясорубці з гратами 4-5мм і добре вимісити до утворення білкових ниток. Дуже важливо, щоб температура м'яса на перевищувала 10 градусів тепла при всіх етапах.
Отриманий фарш додати в основну масу сировини з жиром, внести спеції, цукор, часник і воду і все добре вимісити до повного вбирання води в м'ясо.
Далі залишаємо все в холодильнику на півтори години, і вже набиваємо через шприц в коллагеновую оболонку. Все, залишаємо нашу ковбасу в прохолодному місці на 8 годин, після чого переносимо в кімнатну температуру ще на чотири години.
Термообробка:
- Обсушування протягом 10 хвилин при температурі 60с.
- Обсмажування при 90С до досягнення 58-60С всередині батона.
- При 80град. з окропом нижче в піддоні до 68-70град. всередині.
Душування холодною проточною водою 15-20 хвилин. Після чого відправляємо в холодильник до повного охолодження.
Нагадаємо, що шпроти не тільки на бутерброди: рецепт делікатесу родом з СРСР до святкового столу
Раніше повідомлялося, що Костянтин Грубич поділився рецептом рулету з Антонівського коропа-пісна страва на різдвяний стіл
Також, Костянтин Грубич поділився рецептом традиційної Молдавської випічки: ідеально до чаю