Варену ковбасу вперше почали виробляти у 1936 році на Московському м'ясопереробному комбінаті ім. А. В. Мікояна для людей, які були змушені голодувати в ті важкі часи, з метою профілактики ускладнень після голодування. Звідси і її назва "Докторська".
Ковбаса, приготована за ДСТУ, має 100 г продукту: 25 г яловичини, 70 г свинини, 3 кг меланжу або яєць, 2 кг сухого коров'ячого молока, сіль, 7 г нітриту натрію, 200 г цукру, 50 г мускатного горіха.
Щоб вибрати якісну ковбасу, вивчіть уважно її склад. Соя, крохмаль та хімічні речовини в ній присутні не повинні, з хімічних речовин може бути тільки регулятор кислотності.
Капніть йод на ковбасу. Якщо йод посиніє, крохмаль є, а значить брати цю ковбасу не слід. Колір ковбаси повинен бути блідо-рожевим, вона не повинна бути солоною.
Викликають на "підмогу" навіть СБУ: в Україні посилили мобілізацію – забирають усіх
"Холодний душ" від ПриватБанку: українцям масово блокують доступ до грошей - є лише кілька днів
Поясніть, звідки долари: українцям почали задавати питання у банку
Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
Уникайте ковбаси з вкрапленнями сала, шматочків м'яса або язику.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, домашня ковбаса за 1 годину – після цього рецепту ви не зможете повернутися до магазинної.
Як повідомляв портал Знай.uа, швидкий рецепт курячої буженинки на молоці.
Також портал Знай.uа писав, як приготувати вишукану вишневу наливку.