Найчастіше зерно гірчить через якість зерна, наприклад, при зберіганні зерно намокло або зволожилося.
У такому разі на зернятках може з'явитися пліснява і буде видно сліди гниття. Також гіркота може з'явитися, якщо при збиранні зерна на поле в пшоно потрапили інші рослини. Корисна страва може давати гіркотою, якщо не правильно приготовлена.
Кухарі знають, що треба робити, щоб запобігти гіркому смаку.
Крупу потрібно ретельно промити у теплій та холодній воді. Спочатку крупу потрібно залити гарячою водою на 20 хвилин, потім добре промити під проточною холодною водою.
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Промивання також поєднують із варінням. Для цього пшоно заливають водою і доводять до кипіння, а потім зливають воду і заливають чистою водою знову. Процедуру потрібно повторити хоча б двічі.
Але найкраще замочити крупу на 5-6 годин у холодній воді, щоб вона максимально промилася.
Можна пшоно підсушити на сковороді до золотистого кольору. Така процедура допоможе позбавитися гіркоти.
Якщо навіть після цих маніпуляцій каша все одно буде гіркою, краще відмовитись від її вживання, інакше можна нашкодити здоров'ю. Швидше за все, проблема у самому зерні.
Нагадаємо про закуску на будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць, потрібно лише 15 хвилин.
Раніше ми повідомляли, що літні спогади мелькатимуть у кожній ложці: солодкий персиковий джем із 2 інгридієнтів.
Також, коли ціни на м'ясо в космосі: рецепт бюджетних цибульних котлет, які смачніші за курячі.