Якщо вам здавалося, що святкова випічка — це довго, складно і потребує нервів як у Діда Мороза 31 грудня, то вам сюрприз: ці милі зелені “ялинки” готуються швидше, ніж ви встигнете обважувати гірляндами свою квартиру.

А головне — виглядають так ошатно, що спокійно можуть замінити частину ялинкових іграшок. Але краще таки з'їсти, чесно. Це те печиво, яке стає хітом кожного застілля: хрумке по краях, ніжне в середині і абсолютно новорічне за настроєм.

Печиво "Ялинки", кадр з відео

Інгредієнти для вашої порції святкової магії:

  • Вершкове масло - 115 г
  • Цукрова пудра - 70 г
  • Борошно - 130 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Вершки - 1 ст. л.
  • Зелений харчовий барвник
  • Мигдаль та святкова кондитерська посипка для прикраси

Як приготувати "ялинки", які зникнуть швидше, ніж бенгальський вогонь:

  1. Візьміть м'яке вершкове масло, з'єднайте його з цукровою пудрою і ретельно перемішайте - у вас має вийти кремова, повітряна основа.

  2. Введіть жовток та ложку вершків, знову акуратно розмішайте. Маса стане однорідною і ще гладкішою.

    Популярні новини зараз

    Куб води по 250 гривень: водопостачання суттєво дорожчає

    Ухилянтів хочуть дістати через посольства: чи пошириться мобілізація за кордоном

    Пенсіонерам почали надходити дві виплати на місяць

    Комуналка по-новому: українців попередили щодо важливої ​​процедури

    Показати ще
  3. Додати борошно і крохмаль, замісити м'яке, гнучке тісто, яке приємно тримати в руках.

  4. Капніть зеленого барвника і доведіть відтінок до святкового насиченого, як хвоя свіжої ялини.

  5. Перекладіть тісто в кондитерський мішок із насадкою-зірочкою і відсадіть маленькі ялинки на деко.

    Печиво "Ялинки", кадр з відео

  6. Відправляйте в духовку приблизно на 10 хвилин при 170°C. Як тільки печиво трохи зарум'яниться по низу - виймайте, не перетримуйте!

  7. Прикрасьте горішками, посипанням, іграшками - дайте волю фантазії.

Печиво "Ялинки", кадр з відео

Нагадаємо про ті самі імбирні пряники, від яких у квартирі пахне Різдвом та чарами, рецепт.

Раніше ми повідомляли про салат "Губернаторський" - класика, яка заслужила повернення на ваш новорічний стіл, рецепт.