Пшоняна каша з горіхами - це не тільки легкий, але й дуже поживний сніданок, який надасть енергії на весь день. Така каша багата білком, складними вуглеводами та корисними жирами, які сприяють підтримці концентрації та дарують відчуття ситості до самого обіду. Рецептом поділився в Інстаграмі відомий фудблогер Алес Міль.

Пшоняна каша. Фото: Youtube

Як зазначив блогер, пшоняна каша з горіхами - це чудовий вибір для початку дня, особливо якщо хочеться чогось смачного і корисного.

Рецепт пшоняної каші на сніданок

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

Популярні новини зараз

Ваші дані - більше не таємниця: термінове звернення до українців, які встановили Дію, перевірте це

Комуналка по-новому: українців попередили щодо важливої ​​процедури

Додаткові 940 грн до пенсії: пенсіонерам радять не баритися з заявою

Рахунки за доставку газу: що зміниться з нового року та кому дозволять не платити

Показати ще
  • сухе пшоно - 150 г;
  • вода - 450 г;
  • молоко – 150 г;
  • мед – 30-40 г;
  • родзинки - 30-40 г;
  • горіхи (на смак) – 20-30 г.

Загальний час приготування – 25 хвилин. У 100 г готової страви міститься: калорій – 108 ккал, білка – 3,1 г, жирів – 0,6 г, вуглеводів – 23,4 г.

Спосіб приготування:

Промийте пшоно не менше 3 разів, щоб позбутися зайвого крохмалю. У каструлі доведіть до кипіння 450 мл води та додайте пшоно. Поставте на невеликий вогонь і варіть близько 15-20 хвилин, поки вся вода не випарується.

Потім влийте молоко та варіть кашу ще близько 4 хвилин, періодично помішуючи. Коли каша стане м’якою і кремовою, додайте мед, родзинки і нарізані горіхи (волоські, фундук або мігдаль - за вашим смаком). Добре перемішайте і дайте настоюватися кілька хвилин.

Смачна і ситна пшоняна каша з горіхами готова! Це чудовий варіант для того, щоб почати день з корисного та смачного сніданку.