Дискусія про те, де правильніше зберігати шоколад - у холодильнику чи в шафі, не раз викликала суперечки в багатьох родинах. Прихильники обох підходів активно відстоюють свої позиції, але експерт зі зберігання продуктів Джошуа Х'юстон із Household Quotes стверджує, що існує чітке рішення цього питання, повідомляє Express.
Він розповідає, що зберігання шоколаду в холодильнику має свої недоліки. По-перше, шоколад здатен поглинати запахи інших продуктів у холодильнику, що негативно впливає на його смак. По-друге, низька температура може позбавити ласощі їхнього насиченого смаку і, відповідно, задоволення від їхнього споживання. Крім того, якщо ви помічали білий наліт на шоколаді, ніби він зіпсувався, це може бути наслідком неправильного зберігання. Джошуа пояснює, що такий "знебарвлений" вигляд виникає через вологість у холодильнику, яка спричиняє "цукрове цвітіння", коли кристали цукру піднімаються на поверхню плитки.
Шоколад має досить тривалий термін придатності - від 10 місяців до двох років (цей період ще довший для темного шоколаду завдяки зниженому вмісту молока), проте шафа, схоже, є кращим вибором для збереження якості смаку.
Джошуа наголошує, що суха шафа з помірною температурою від 12 до 18 градусів Цельсія є ідеальним місцем. Температури вище цього діапазону можуть призвести до плавлення продукту. Якщо ж шоколад уже відкрито, його варто загорнути в герметичну упаковку або скласти у контейнер із щільною кришкою для захисту від вологи та сторонніх запахів.
Черги на АЗС і порожні баки: водіїв готують до дефіциту пального - які причини
В українців масово перевірять житло
Боржників "обчистять" автоматично і без попередження – податкова списує не питаючи
В українців перевірять житло – прийдуть додому
Експерт також радить уникати зберігання шоколаду під прямим сонячним промінням, яке, окрім того, що спричиняє цукровий наліт, сприяє його плавленню. Хоч такий наліт не впливає на безпечність продукції, він може змінити як зовнішній вигляд шоколаду, так і трохи вплинути на смак.
Раніше портал Знай писав, у холодну чи у гарячу: у яку воду кидати гречану крупу при варці.
Також портал повідомляв, як приготувати ніжні котлети з тріски: простий рецепт, який варто зберегти.
Крім того, ми інформували, що так робили наші бабусі: як зберегти їжу теплою під час відключення світла – простий лайфхак.