М'ясні котлетки – досить банальна страва, яка стала традиційною на багатьох кухнях. Однак не всі вміють готувати їх правильно – так, щоб і смачно, і не підгоріло.
Існує кілька секретів приготування смачних та соковитих котлет. Однією з найпоширеніших помилок домогосподарок є обвалення напівфабрикату в борошні – в такому разі котлети вийдуть вугільно-чорними.
Крім того, таке панування обов'язково пригорить до сковороди, і після кожної порції котлет посуд доведеться відмивати від гару.
- Замість борошна візьміть сухарі - так і котлети не пригорять, і скоринка буде хрумкою.
- Сковорода, на якій смажаться котлети, має бути добре розігрітою.
- Вибирайте посуд з товстим дном – у такому нічого не пригорить.
- Не бійтеся наливати масло в сковорідку - його не повинно бути багато або мало, а стільки, щоб покрити все дно. Якщо заощадите на олії, котлети підгорять.
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- Ділите приготування котлет на партії по чотири-п'ять штук. Більша кількість котлет буде довго і нерівномірно смажитися.
- Починайте смажити котлети на сильному вогні. Коли з'явиться апетитна скоринка, зменшіть вогонь.
- Якщо котлети почали пригоряти, підіть на хитрість - додайте в сковорідку окріп, борошно та сметану, і приготуйте підливу.
Такі котлети будуть протушковані, а за смаком навіть краще, ніж після звичайної смаження.
Нагадаємо, що буде солодка і пролежить до літа: як розібратися, який гарбуз брати, а від якого триматися подалі.
Раніше ми повідомляли, що для супчиків, гарячих страв та гарнірів: як зробити овочеву заготівлю, щоб спростити життя взимку.