Українці зустріли теплий вересень, такої погоди давно не було на початку осені. Наразі йде збір урожаю винограду. Однак не варто забувати, що з винограду можна зібрати не тільки смачні ягоди, але ще листя.
Саме тому ми відшукали рецепт традиційної молдавської страви долми - це голубці у виноградному листі. Деякі гурмани кажуть, що так навіть смачніше, ніж із капустою.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який спеціалізується на слов'янській кухні.
Що нам потрібно із продуктів:
Власникам газових плит доведеться заплатити 360 грн: до кого прийде перевірка
Реєстрація почалася: українці отримають по 3600 гривень щомісяця
ТЦК готує масові рейди на вулицях та блокпостах: на кого полюватимуть
Гроші знайдуть на іншій карті: як з 1 серпня зміниться безготівкова оплата для всіх українців
- рис - ½ склянки;
- баранина – 500 г;
- ріпчаста цибуля - 1 головка;
- листя винограду – 400 г;
- Рослина - 1 столова ложка.
Спосіб приготування
Баранину (м'якоть) пропустити через м'ясорубку, додати зварений рис, дрібно нарізану цибулю та зелень, а також перець та сіль за смаком.
Виноградне листя вимити, видалити стебло (жорстку) частину, розкласти листя на столі (по 1-2 листи), покласти на них фарш і загорнути його в листя у вигляді звичайних голубців.
Посолити їх і укласти в невисоку каструлю щільними рядами, полити маслом, додати склянку бульйону, звареного з баранячих кісток, накрити кришкою каструлю і гасити на слабкому вогні близько години.
При подачі на стіл долму перекласти на блюдо. Окремо подати кисле молоко з натертим часником і сіллю, а також мелену корицю, змішану з цукровою пудрою.
Нагадаємо, смачніше за варення: рецепт яблучного повидла на зиму.
Раніше повідомлялося, "золотистий" суп із галушками: економний рецепт, який подарує вам ідеальний обід.
Також, справжнє "літо у банку": як без стерилізації приготувати овочеве асорті, яке порадує холодною зимою.