Голубці – дивовижна страва, яка є особливістю країн колишнього Радянського Союзу.
Їх їдять у всьому світі, хоч і використовують зовсім іншу назву для цього. А ми зараз поділимося рецептом приготування пісних голубців без грама м'яса з начинкою з білих грибів. І хоч вам потрібно буде витратити на них дуже багато часу, проте смак все компенсує.
Для цього нам знадобиться цілий список інгредієнтів, включаючи одну середню капусту, 100 г білих грибів (у свіжому або замороженому вигляді), крім цього 200 г рису, 150 гр. вершкового масла.
Ще до цього списку входять дві цибулини, три зубчики часнику, 500 мілілітрів відвару із сухих грибів, 200 грамів сметани, чайна ложка борошна та сіль із перцем до смаку.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Приготування:
Для початку нам потрібно промити 200 г рису під проточною водою, кілька разів, щоб вода в результаті була прозорою. Промиту крупу висипаємо в каструлю, додаємо туди 400 мл води, трохи солі і відправляємо на вогонь. Варити рис потрібно десь протягом п'яти хвилин на середньому вогні. Коли пройде час, потрібно накрити каструлю кришкою і залишити на 20 хвилин, щоб рис ввібрав всю рідину.
У цей момент ми маємо можливість підготувати листя для голубців. Качан капусти кладемо в гарячу воду і дістаємо, коли листя стане прозорим. Листя відокремлюємо, розкладаємо на столі. Товсті частини краще не зрізати взагалі. Коли листя у нас підготовлене, беремося за начинку.
Білі гриби заливаємо двома склянками води та варимо їх протягом 10 хвилин. Великі одиниці нарізаємо. Відвар, отриманий під час варіння, потрібно процідити в окремий посуд, бо він нам ще знадобиться. У цей момент беремо дві цибулини, 100 г білих грибів і нарізаємо їх на невеликі шматочки. Подрібнюємо зубчики часнику.
Всі три інгредієнти відправляємо на гарячу сковороду, додаємо 100 г масла і гасимо. До них незабаром потрібно буде додати сухі відварені гриби. Овочеву суміш не потрібно готувати довше 10 хвилин, незабаром її потрібно буде додати до готового рису та в цей момент ще раз посолити до смаку.
Залишається останній етап – збираємо голубці. Викладаємо начинку на капустяний лист, закручуємо, викладаємо на сковороду з товстим дном. У цей момент готуємо соус із відвару білих грибів, 200 грамів сметани та чайної ложки борошна. Ретельно перемішуємо інгредієнти, виливаємо соус на голубці, ставимо сковороду на маленький вогонь і гасимо протягом години.
Нагадаємо, вся неприємна гіркота піде: як правильно вимочувати баклажани перед приготуванням
Як повідомляв "Знай.ua", подавати з кулькою морозива і до чаю: швидкий рецепт пирога з нектаринами на готовому тесті
Знай.ua писав, вони переплюнуть навіть ті, що готувала бабуся: рецепт ароматних і пишних пиріжків з чорницею