Українським золотим знаком є борщ та сало, а ще кожен громадянин нашої країни не уявляє життя без голубців.
А що, якщо шиканути та влаштувати собі свято шлунка, приготувавши борщ із голубцями? Думаєте, що це надто і лише переклад продуктів? Але ж українцям все під силу, навіть таке фантазійне поєднання.
У 2017 році до Дня Незалежності України Алекс Якутов провів званий обід у Раді Європи у Страсбурзі. Експерт реаліті Нового каналу "На ножах" годував високопоставлених європейських дипломатів стравами сучасної української кухні. Серед них був і борщ із голубцями. Але подавав їх Шеф не як дві окремі страви, а як одна. До речі, такий спосіб виготовлення він показав і власникам одного з ресторанів під час зйомок "На ножах" (прем'єра восени на Новому каналі). Унікальним рецептом переосмисленого борщу Алекс Якутов поділився з Новим каналом.
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Інгредієнти:
• Морква – 1 шт.
• Буряк – 2 шт.
• Капуста – 1 шт.
• Корінь селери – 1 шт.
• Цибуля – 2 шт.
• Вершкове масло – 1 ст. л.
• Олія – 2 ст. л.
• Болгарський червоний перець – 1 шт.
• Болгарський жовтий перець – 1 шт.
• Помідори – 1 кг
• Хвіст бика – 1 шт. (або інше м'ясо для бульйону)
• Картопля – 0,5 кг
• Лимонний фреш – до смаку
• Петрушка, кріп – до смаку
Приготування:
1. Варимо бульйон на бичачому хвості чи іншому м'ясі. Коли вода закипить, закидаємо "букет Гарні" - лавровий лист, чебрець, перець горошком, загорнуті в марлю. Варимо бульйон 4 години на дуже маленькому вогні, щоб він сильно не кипів і вийшов прозорим.
2. Нарізаємо всі овочі, окрім перців, невеликими кубиками.
3. Помідори перебиваємо блендером.
4. Обсмажуємо овочі 5-10 хв. на сковороді на олії з додаванням вершкового масла.
5. Нарізаємо болгарський перець. Також обсмажуємо кілька хвилин. Додаємо перебиті томати. І тушкуємо на маленькому вогні хвилин 40.
6. Витягаємо з бульйону хвіст та "букет Гарні". Закидаємо в рідину нарізану кубиками картоплю.
7. Хвосту даємо охолонути і розбираємо на волокна. Додаємо трохи в'ялених томатів та петрушки. Солимо, перчимо за смаком – це була начинка для голубців. Приспускаємо та бланшируємо капусту, загортаємо маленькі голубці розміром з палець.
8. Трішки обсмажуємо їх з усіх боків на сковороді, щоб вони тримали форму. Відкладаємо.
9. Коли картопля провариться, вливаємо в каструлю засмажку. Солимо, перчимо, додаємо цукор за смаком. Доводимо до смаку лимонним фрешем. Борщ вийде насиченим та густим. Наприкінці кидаємо нарізану зелень.
10. Викладаємо в тарілку чотири голубчики, заливаємо борщем. Вийде так, що капуста, яка є традиційним інгредієнтом борщу, у нас буде в голубцях. Подаємо його із зеленню та сметаною.
Нагадаємо про компот із агрусу, який охолодить влітку та порадує взимку: копійчаний рецепт консервації.
Раніше ми повідомляли про пиріг з м'ясом та грибами: рецепт ніжної та соковитої страви.