Масло або маргарин використовують у різноманітній випічці. Часто господині помилково вважають, що маргарин шкодить здоров'ю, тож краще використовувати для її приготування вершкове масло.

Однак при виборі жирного інгредієнта, варто відштовхуватись від страви, яку ви збираєтесь готувати та температури запікання.

Вершкове масло, скріншот: Youtube

Жир для випічки впливає на текстуру та смак виробів.

ВРАХОВУЙТЕ РЕЦЕПТ ТА ВИД ВИПІЧКИ

Перше, що потрібно враховувати при виборі жиру для випічки, – це рецепт та вид випічки. Деякі види випічки вимагають певного жиру, щоб отримати потрібну текстуру та смак.

Популярні новини зараз

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів

"Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Показати ще

вершкове масло, фото: reaction.org

Наприклад, для пісочного тіста краще використовувати маргарин, тому що він робить тісто хрустким та розсипчастим. Для дріжджового тіста краще використовувати масло, оскільки воно робить тісто м’яким та еластичним.

Для бісквітного тіста можна використовувати як маргарин, так і масло, залежно від переваг.

ВРАХОВУЙТЕ ЯКІСТЬ ТА СКЛАД ЖИРУ

Друге, що потрібно враховувати при виборі жиру для випікання, – це якість та склад жиру. Не всі маргарини та масла однаково хороші для випічки.

Ціни на вершкове масло, скріншот з відео

Намагайтеся вибирати ті продукти, які мають натуральний та простий склад, без зайвих добавок та барвників. Також звертайте увагу на відсоток жирності жиру. Чим вища жирність, тим краще для випікання. Зазвичай для випікання використовують маргарин з жирністю 72-82% та масло з жирністю 82-86%.

ВРАХОВУЙТЕ ТЕМПЕРАТУРУ ТА ФОРМУ ЖИРУ

Третє, що потрібно враховувати при виборі жиру для випікання, – це температура та форма жиру. Залежно від рецепту та виду випікання жир може бути холодним або кімнатної температури, твердим або м’яким, цілісним або розтопленим.

Маргарин. Фото: кадр з відео

Наприклад, для пісочного тіста потрібен холодний та твердий маргарин, який натирають на тертці або ріжуть ножем. Для дріжджового тіста потрібне м’яке масло кімнатної температури, яке вводять у тісто. Для бісквітного тіста потрібно розтоплене масло або маргарин, яке додають наприкінці замішування.

Нагадаємо, що готується із простих та смачних продуктів: циганський рецепт жульєна з куркою та кабачками, але без грибів.

Раніше ми повідомляли, що всього 2 інгредієнти, а смакота неймовірна: як приготувати варення з чорної смородини на сковороді.