М'ясні котлетки - досить банальне блюдо, що стало традиційним на багатьох кухнях. Однак не всі вміють готувати їх правильно – так, щоб і смачно, і не підгоріло.
Існує кілька секретів приготування смачних і соковитих котлет. Однією з найпоширеніших помилок домогосподарок є обвалювання напівфабрикату в борошні – в такому випадку котлети вийдуть вугільно-чорними.
Крім того, така панірування обов'язково пригорить до сковороди, і після кожної порції котлет посуд доведеться відмивати від гару.
- Замість борошна візьміть сухарі - так і котлети не пригорять, і скоринка буде хрусткою.
- Сковорода, на якій будуть смажитися котлети, повинна бути добре розігрітій.
- Вибирайте посуд з товстим дном – в такій нічого не пригорить.
- Не бійтеся наливати масло в сковорідку – його не повинно бути багато або мало, а рівно стільки, щоб покрити все дно. Якщо заощадите на маслі, котлети підгорять.
Лікарі розкрили шокуючу правду: 8 годин сну – міф, який може нашкодити
Пенсіонерам оновлять систему виплат: що буде з надбавками
Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою
Заблокують картку та оштрафують: скільки переказів на місяць можна робити
- Діліть готування котлет на партії по чотири-п'ять штук. Більша кількість котлет буде довго і нерівномірно смажитися.
- Починайте смажити котлети на сильному вогні. Коли з'явиться апетитна скоринка, зменшіть вогонь.
- Якщо котлети почали пригорати, підіть на хитрощі - додайте на сковорідку окріп, борошно і сметану, і приготуйте підливу.
Такі котлети будуть тушкованими, а за смаком навіть краще, ніж після звичайного смаження.
Як повідомляв портал Знай, клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не надягати маску: "Опудало жирне". Клієнтка "Сільпо" закотила скандал через маску
Також Знай писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму