Восени, коли з городів вже практично зібрано урожай, часто на грядках залишаються зелені і бурі помідори. Їх можна, звісно, залишити дозрівати, а можна приготувати смачну закуску. Хто хоч раз пробував зелені помідори по-грузинськи, той знає наскільки це смачно.
Читайте Знай в Google News!
Простим, але неймовірно смачним рецептом поділився сайт "Passerovka".
Інгредієнти:
- Зелені помідори - 1 кг
- Селера - 1 великий пучок
- Гіркий перець - 50 г
- Часник - 70 г
- Вода - 1 л
- Солі - 2 ст. л.
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Приготування:
Помідори помити і надрізати навхрест, але не до кінця. Для приготування начинки дрібно нарізати листя селери, часник і гіркий перець. Добре перемішати. Якщо ви не любите дуже гострі закуски – попередньо видаліть насіння і наріжте перець великими шматочками. Можна все подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку.
Надрізані помідори заповніть начинкою, на один помідор піде приблизно 1 столова ложка гострої начинки.
Маринад: відміряйте воду, додайте сіль і доведіть рідину до кипіння.
Підготовлені зелені помідори покласти в місткість і залити кип'яченою підсоленою водою. Встановіть легкий гніт, повністю охолодіть помідори і помістіть в темне прохолодне місце.
Невеликі за розміром помідори будуть готові вже через 6-7 днів, більшим знадобиться днів 10. Квашені помідори виходять неймовірно смачними, пряними і настільки ароматними, що неможливо встояти!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі
Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.
Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь