11 липня всі завзяті ласуни відзначають Всесвітній день шоколаду. В це свято не можна дозволити собі не відмовляти в улюблених ласощах. До того ж, шоколад не зашкодить фігурі. Дослідники довели, що це дуже корисний для організму продукт. На честь свята ведуча програми "Ревізор" Юлія Панкова поділилася з українцями оригінальним рецептом смачного десерту. Про це повідомляє пресслужба Нового каналу.

"Знаю, що шоколаду приписують різні лікарські властивості. Кажуть, що він сприяє відпочинку та психологічному відновленню. А темні сорти стимулюють викид гормону щастя, який покращує настрій. Можливо! Але не в моєму випадку. Зізнаюся, окремо його не їм, бо не дуже люблю. Застосовую тільки в кулінарії, коли готую фондан або торт "Захер". Це мій оригінальний рецепт фондана, яким я з радістю ділюся з вами", - сказала телеведуча.

Юлія Панкова, Новий канал

Інгредієнти:

  • 170 г – 70% чорного шоколаду;
  • 150 г – вершкового масла;
  • 5 шт. – яєць;
  • 70 г – цукру;
  • 70 г – борошна;
  • 2 ст. л. – какао-порошку.

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Показати ще

1. Спочатку розтопіть шоколад і масло на водяній бані. Дайте шоколаду охолонути до 36 градусів.

2. Ретельно збийте яйця, цукор і додати шоколад. Гарненько перемешаейте.

3. Потім додайте борошно і перемішайте ще раз.

4. Для того, щоб серединка вийшла рідкою, частину тіста можна залити у форму для льоду та заморозити.

5. Змастіть форму маслом і посипте какао. Влийте тісто і опустіть в нього заморожений кубик начинки, щоб тісто її покрило.

6. Поставте в духовку на 10 хвилин. Серединка повинна залишитися рідкою.

7. Дістаньте з духовки та дайте охолонути 2-3 хвилини, потім переверніть фондан на тарілку.

8. Його потрібно подавати до столу теплим. За бажанням можна прикрасити кулькою ванільного морозива.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати легкий вінегрет з оселедцем.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт яловичини з болгарським перцем.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати ананасовий сорбет.