Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порції: 3
Інгредієнти:
сметанне желе:
Популярні новини зараз
Показати ще
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
- 300 г сметани
- 2 ст. л. цукру
- 50 мл води
- 1 ч. л. желатину
- 1 щіпка ваніліну
щоколадное желе:
- 300 г сметани
- 2 ст. л. цукру
- 50 мл води
- 1 ч. л. желатину
- 2 ст. л. какао-порошку
Приготування:
- Перед вами смачний рецепт шоколадного желе зі сметаною шарами, яке дуже просто приготувати в домашніх умовах. Двошарове суфле готується на сметані з желатином і з шоколаду. Наприкінці до такого желе можна також додати варення, вершки, молочний крем і тд.
- Для початку беремо по одній чайній ложці швидкорозчинного желатину, розкладаємо його по двом окремим мисочкам і наливаємо в кожну по 50 мілілітрів дуже гарячою (80-90 градусів) води.
- Ретельно перемішуємо, щоб усі крупинки повністю розійшлися. Якщо рідина охолоджується, а желатин ще не повністю розчинився, можете трохи підігріти все в мікрохвильовці. Важливо: кип'ятити желатин не можна, інакше він втратить свої желюючий властивості. Якщо кристалики все ж не повністю розчиняться, нічого страшного, адже таких буде зовсім мало.
- В окремі ємності кладемо по 300 грамів сметани кімнатної температури. В кожну додаємо по 2 столові ложки цукру.
- Слідом в одну миску насипаємо щіпку ваніліну (для аромату), а в іншу - несолодкий порошок какао (2 столові ложки).
- Робимо смачне желе: всі інгредієнти потрібно перетворити в однорідну масу, для чого найзручніше скористатися заглибним блендером. Можете замінити цукровий пісок цукровою пудрою - тоді достатньо буде все просто перемішати. Підготувати таким чином сметанні основи можна до того, як розчиняти желатин - абсолютно не принципово.
- Одну частину гарячого желатину переливаємо в сметанну суміш.
- Перемішуємо, щоб желатин рівномірно розійшовся по всій масі.
- Переходимо до білої заготівлі: у неї теж переливаємо гарячий желатин через сито. Перемішуємо до однорідності.
- Перевіряємо шоколадний шар - він повинен застигнути. Для того щоб згустити желе ставимо його в холодильник. Після цього поверх наливаємо сметанную масу - рівно половину. Знову ставимо креманки в морозилку на кілька хвилин.
- Таким чином заповнюємо посуд, що залишилася сметанною масою, чергуючи шари. Переставляємо десерт в холодильник і чекаємо, поки застигне верхній шар - для впевненості приблизно на 1 годину.