Булочки з корицею - прекрасна випічка до чаю, кави, какао, молоку або гарячого шоколаду. Тонкий аромат і ніжний смак цих булочок нікого не залишить байдужим!
А відтак, пропонуємо вам рецепт даних булочок, які не тільки стануть прекрасною заміною магазинним солодощам, а й готуються дуже просто та швидко.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі - 1 пакетик;
- Борошно - 0,9-1 кг;
- Сіль - 0,5 ч. л;
- Цукор - 120 г;
- Молоко - 0,5 л;
- Яйця - 1-2 шт;
- Масло вершкове (або маргарин) - 200 г (в т.ч. для начинки);
- Цукор - за смаком;
- Кориця мелена - на смак;
- Яйце (для змащування булочок) - 1 шт.
Приготування:
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
1. Робимо дріжджове тісто. Для цього спершу змішуємо сухі інгредієнти тіста - просіяне борошно, цукор, дріжджі і сіль.
2. Молоко змішуємо з яйцем і розтопленим маслом. Суміш повинна бути кімнатної температури або трохи тепліше, щоб дріжджі згодом швидше почали свою дію.
3. Тепер з'єднуємо обидві суміші і замішуємо тісто. 50 г борошна, які у нас залишилися, використовуємо для підсипки при замішуванні тіста. Не намагайтеся висипати їх одразу, краще додавайте поступово. Тісто має вийти м'яким, еластичним і добре відлипати від рук.
4. Кладемо тісто у велику миску, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце для підйому приблизно на годину. Потрібно, щоб тісто збільшилася вдвічі.
5. Мнемо тісто і залишаємо для підйому ще раз. Після цього розгортаємо його в прямокутний пласт товщиною 0,5-1 см.
6. Змащуємо тісто розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукром, змішаним з корицею.
7. Звертаємо тісто щільним рулетом з меншої сторони, і нарізаємо впоперек, шматочками товщиною 1,5-2 см.
8. Застилаємо деко папером для випічки і розкладаємо на ньому майбутні булочки, залишаючи між ними досить вільного місця для підйому.
9. Змащуємо кожну булочку збитим яйцем (можна зверху ще посипати булочки цукром) і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Випікаємо булочки з корицею до золотистого кольору, близько пів години.
Смачного!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, І жодне похмілля не страшне – унікальний рецепт вишуканої окрошки на пиві
Як повідомляв портал Знай.uа, Молода картопля з кропом: як приготувати її правильно та довести гостей до блаженства
Також портал Знай.uа писав про фірмовий мамин супчик, безсмертна класика — рецепт для кухонної книжки