Ці рецепти допоможуть вам швидко і з задоволенням розправитися з овочевим неподобством на кухні. Якщо кулінарні ідеї вже вичерпалися, а кабачки ніяк не закінчуються – це можливість випробувати нові смакові відчуття.
Кабачковий компот з ананасовим смаком
Інгредієнти
- 500 г аличі
- 3 кабачки
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- 1,5 скл. цукру
- 4 гвоздики
Приготування
В стерилізовану 3-літрову банку покладіть гвоздику. Видаліть у кабачків насіння і зніміть шкірку, м'якоть наріжте маленькими кубиками. Наповніть банку аличею упереміш з кабачками і залийте вміст на 20 хвилин киплячою водою. Потім перелийте воду в каструлю, додайте цукор і доведіть до кипіння. Влийте сироп назад у банку і відразу ж загорніть кришкою.
Накрийте банку рушником або ковдрою і дайте повністю охолонути. Помістіть компот у прохолодне темне місце. Через 2 місяці кабачки стануть солодкими від сиропу та соку аличі, а за смаком нагадують справжні ананаси.
Кабачкова піца
Інгредієнти
- 2 кабачки
- 1 яйце
- 1 пуч. кропу
- 1 пуч. петрушки
- 3 пера зеленого лука
- 5 ст. л. пшеничного борошна
- 0,5 ч. л. солі
- 50 г вершкового масла
- 1 куряча грудка
- 1 помідор
- 100 г твердого сиру
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
Приготування
Кабачки, помийте і натріть на крупній тертці, відіжміть м'якоть від соку. Зваріть куряче філе до готовності. Збийте яйце з дрібно нарізаною зеленню і борошном, посоліть, поперчіть, додайте натертий кабачок і перемішайте. Форму для запікання змастіть маслом і посипте сухарями.
Влийте кабачкове тісто, викладіть шматочки курячого філе і нарізаний помідор, поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Потім дістаньте і посипте піцу тертим твердим сиром, готуйте в духовці ще 5 хвилин.
Кабачкові палички
Інгредієнти
- 1 кабачок
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 0,5 ч. л. паприки
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
Приготування
Очищений від шкірки кабачок наріжте брусками завтовшки приблизно 1 см. Замаринуйте їх на 30 хвилин у суміші оливкової олії, солі та спецій. Обваляйте в панірувальних сухарях і викладіть на застелений пергаментом або фольгою деко. Запечіть у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин до появи золотистої скоринки.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випічки підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо.
Як повідомляв портал Знай.uа, цю закуску зметуть зі столу в мить ока – апетитні рулетики з баклажанів з сиром і часником.
Також портал Знай.uа писав, як приготувати голубці по-корейськи на закуску.