Кабачки, мариновані цілком на зиму - ідеальне рішення. Кабачки для цієї заготовки потрібно вибирати молоденькі, довжиною не більше 13-15 див. Кабачки, замариновані за цим рецептом, виходять смачними, хрусткими, їх можна використовувати замість огірків в салатах, супах, овочевих рагу, а можна нарізати і подати в якості самостійної закуски. Для цієї консервації краще використовувати 2-3-х літрові банки. Зберігається ця заготовка відмінно в умовах міської квартири. З цієї кількості продуктів вийде одна 3-х літрова банка смачних кабачків.

Інгредієнти
Для приготування кабачків, маринованих цілком на зиму, знадобиться:
1,8 кг невеликих молоденьких кабачків;
2-3 зубчики часнику;
3 гілочки сушеного (або свіжого з парасольками) кропу;
1/4 гіркого перцю;
1,5 літра води;
1,5 ст. л. крупної солі;
2,5 ст. л. цукру;
5-6 горошин чорного перцю;
1 ч. л. сухої гірчиці в зернах;
2-3 лаврових листа;
5-6 горошин запашного перцю;
150 мл оцту 9%;
окріп.

Кабачки, скріншот: YouTube

Етапи приготування
Кабачки гарненько вимити, обрізати краю (молоді кабачки можна готувати, не очищаючи від шкірки).

Кабачки гарненько вимити, обрізати краю (молоді кабачки можна готувати, не очищаючи від шкірки).
У чисту простерилизованную банку викласти очищений часник, кріп і шматочок гіркого перцю.

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

У чисту простерилизованную банку викласти очищений часник, кріп і шматочок гіркого перцю.

Кабачки, кадр з відео

Заповнити банку підготовленими кабачками. Укладати їх треба вертикально і щільно. Якщо верхня частина банки виявиться порожньою, один кабачок можна розрізати навпіл і заповнити порожнечу.

Заповнити банку підготовленими кабачками. Укладати їх треба вертикально і щільно. Якщо верхня частина банки виявиться порожньою, один кабачок можна розрізати навпіл і заповнити порожнечу.

Кабачки, кадр з відео

Через 20 хвилин воду з банки злити в раковину і знову залити кабачки окропом на 15 хвилин. В цей час поставити на вогонь каструлю з 1,5 літрами води, довести її до кипіння, додати сіль, лаврове листя, цукор, гірчицю в зернах, горошини запашного і чорного перцю, дати закипіти, зменшити вогонь до середнього і варити 3-4 хвилини, після чого влити оцет, зняти киплячий маринад з вогню. Воду з банки знову злити в раковину і відразу ж влити в банку з кабачками киплячий маринад, повністю заповнюючи баночку.

Через 20 хвилин воду з банки злити в раковину і знову залити кабачки окропом на 15 хвилин. В цей час поставити на вогонь каструлю з 1,5 літрами води, довести її до кипіння, додати сіль, лаврове листя, цукор, гірчицю в зернах, горошини запашного і чорного перцю, дати закипіти, зменшити вогонь до середнього і варити 3-4 хвилини, після чого влити оцет, зняти киплячий маринад з вогню.

Кабачки, кадр з відео

Воду з банки знову злити в раковину і відразу ж влити в банку з кабачками киплячий маринад, повністю заповнюючи баночку.
Банку відразу закатати, а потім перевернути і укутати до повного охолодження. Хрусткі, смачні кабачки, мариновані цілком на зиму, переставити на зберігання у відведене для цього місце. Зберігати цю заготовку можна при кімнатній температурі. Такі кабачки чудово прикрасять зимове меню і порадують відмінним смаком, спробуйте!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, готуй банки - легкий рецепт компоту з полуниці і черешні додасть сил морозною зимою.

Як повідомляв Знай.uа смачно, корисно і швидко - три найпростіших рецепти з сиру і фруктів для дитячого сніданку.

Знай.uа писав, шедевральний сніданок - простий рецепт французького омлету від шеф-кухаря.