Консервовані кабачки – це дуже смачне доповнення до будь-якого зимового сніданку, обіду або вечері. Тому багато господинь намагаються забезпечити свою сім'ю хоча б кількома банками цих прекрасних овочів. Сезон консервації все ближче, тому саме час обрати для себе рецепт смачних і хрустких кабачків. Розглянемо один з них.
Для того щоб зробити таку консерву, вам знадобляться:
кабачки;
лавровий лист;
гвоздика;
кріп;
перець горошком;
часник;
листи смородини;
листи вишні;
гірчиця горошком.
Для розсолу вам знадобляться 2.5 літра води, 250 гр. цукру, 3 столові ложки солі і 400 мл оцту.
В літрову банку закладаємо парасольку кропу, два зубчики часнику, 4-6 горошин перцю горошком, смородинові і вишневі листочки. Кабачки промиваємо, відрізаємо хвостики, нарізаємо брусочками. Додаємо лавровий лист і гвоздику.
Далі займаємося маринадом. У ємність виливаємо 2.5 літра води, додаємо цукор, сіль і оцет. Після цього ретельно перемішуємо суміш. Нагрівати маринад не потрібно. Перед тим як залити банки, можна додати трохи гірчиці горошком. Далі заливаємо банку, і ставимо її у водяну баню на 10-15 хвилин, поки вони не пожовкнуть. Як тільки кабачки пожовкли банку можна закочувати.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати полуничне варення за 5 хвилин.
Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували три прості рецепти для дитячого сніданку.
Також "Знай.uа" пишучи, як приготувати французький омлет.