Консервовані кабачки – це дуже смачне доповнення до будь-якого зимового сніданку, обіду або вечері. Тому багато господинь намагаються забезпечити свою сім'ю хоча б кількома банками цих прекрасних овочів. Сезон консервації все ближче, тому саме час обрати для себе рецепт смачних і хрустких кабачків. Розглянемо один з них.

Кабачки, кадр з відео

Для того щоб зробити таку консерву, вам знадобляться:
кабачки;
лавровий лист;
гвоздика;
кріп;
перець горошком;
часник;
листи смородини;
листи вишні;
гірчиця горошком.
Для розсолу вам знадобляться 2.5 літра води, 250 гр. цукру, 3 столові ложки солі і 400 мл оцту.


В літрову банку закладаємо парасольку кропу, два зубчики часнику, 4-6 горошин перцю горошком, смородинові і вишневі листочки. Кабачки промиваємо, відрізаємо хвостики, нарізаємо брусочками. Додаємо лавровий лист і гвоздику.

Далі займаємося маринадом. У ємність виливаємо 2.5 літра води, додаємо цукор, сіль і оцет. Після цього ретельно перемішуємо суміш. Нагрівати маринад не потрібно. Перед тим як залити банки, можна додати трохи гірчиці горошком. Далі заливаємо банку, і ставимо її у водяну баню на 10-15 хвилин, поки вони не пожовкнуть. Як тільки кабачки пожовкли банку можна закочувати.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати призначатимуть за новими правилами: що зміниться для українців з липня

Головне за 15 червня: ТЦК більше не прийде, пенсії доведеться повернути, а крупи у супермаркетах стали небезпечними

Мобілізація 60+: як будуть призивати до армії дідусів

Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС

Показати ще

обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати полуничне варення за 5 хвилин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували три прості рецепти для дитячого сніданку.

Також "Знай.uа" пишучи, як приготувати французький омлет.