Консервовані кабачки – це дуже смачне доповнення до будь-якого зимового сніданку, обіду або вечері. Тому багато господинь намагаються забезпечити свою сім'ю хоча б кількома банками цих прекрасних овочів. Сезон консервації все ближче, тому саме час обрати для себе рецепт смачних і хрустких кабачків. Розглянемо один з них.

Кабачки, кадр з відео

Для того щоб зробити таку консерву, вам знадобляться:
кабачки;
лавровий лист;
гвоздика;
кріп;
перець горошком;
часник;
листи смородини;
листи вишні;
гірчиця горошком.
Для розсолу вам знадобляться 2.5 літра води, 250 гр. цукру, 3 столові ложки солі і 400 мл оцту.


В літрову банку закладаємо парасольку кропу, два зубчики часнику, 4-6 горошин перцю горошком, смородинові і вишневі листочки. Кабачки промиваємо, відрізаємо хвостики, нарізаємо брусочками. Додаємо лавровий лист і гвоздику.

Далі займаємося маринадом. У ємність виливаємо 2.5 літра води, додаємо цукор, сіль і оцет. Після цього ретельно перемішуємо суміш. Нагрівати маринад не потрібно. Перед тим як залити банки, можна додати трохи гірчиці горошком. Далі заливаємо банку, і ставимо її у водяну баню на 10-15 хвилин, поки вони не пожовкнуть. Як тільки кабачки пожовкли банку можна закочувати.

Популярні новини зараз

Вимагали повернути булочку: у шкільній їдальні поділили дітей на пільговиків та платників

В Україну завезли небезпечну для життя продукцію: покупців просять перевіряти товари у магазинах

Нові правила грошових переказів: які суми стануть приводом для перевірки

Ціни впали, але ненадовго: якими овочами варто закуплятися на зиму

Показати ще

обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати полуничне варення за 5 хвилин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували три прості рецепти для дитячого сніданку.

Також "Знай.uа" пишучи, як приготувати французький омлет.