Сирники — одна з найбільш улюблених і корисних страв ще з дитинства, до того ж вони чудово підходять для корисного і ситного сніданку. Сирники, в рецепті яких немає ні грама борошна, а тільки на вівсяних пластівцях можна приготувати і на сковороді, і в духовці. Про це повідомляє Clutch.
Зробити з сирників приголомшливий корисний десерт зовсім не складно!
Склад:
- Сир — 200 г
- Яйце куряче — 1 шт.
- Вівсяні пластівці — 4 ст. ложки
- Сіль — 1/3 ч. Ложка
- ваніль
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Спосіб приготування:
- Сир розтерти з 1/3 ч. ложка солі. Якщо у сир додати трохи цедри лимона вийде дуже цікавий смак.
- Додати в сир яйце, добре перемішати.
- Додати 2 ст. ложки вівсяних пластівців, перемішати сирну масу.
- За допомогою ложки сформувати з сирної маси сирники, обваляти їх в вівсяних пластівцях.
- Обсмажити сирники з вівсяними пластівцями без борошна з двох сторін до золотистого кольору. Сирники можна запікати в духовці або готувати на пару.
Якщо все зробити правильно, вийдуть ніжні однорідні кругляшки під щільною рум'яною скоринкою.
Відзначимо, не бійтеся експериментувати зі спеціями. Саме вони можуть привнести в буденні страви нові неймовірні смаки.
Також до сирників можна додати горіхи, фрукти, посипати корицею, або полити невеликою кількістю меду.
Головний секрет ідеальних сирників — сир потрібно протерти через дрібне сито і віджати від вологи. Жирність краще не більше і не менше 9%. Тісто повинне вийти еластичним, щоб при натисканні сирник не тріснув на сковорідці, а зберіг форму.
Нагадаємо, як смачно запекти яблука з корицею.
Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт дієтичного бананового десерту точно зможе вас порадувати і не нашкодити фігурі.
Також "Знай.uа" писав, як приготувати дуже корисний десерт – солодке морквяне суфле.