Аджика – абхазька та грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі та пряні трави. Кожна господиня в арсеналі, як правило, має один або кілька рецептів такої заготівлі.
І якщо ви вже робили в міру гостру аджику з кабачків, цього разу приготуйте сиру аджику.
Цього разу наші читачі мають можливість познайомитись із простим рецептом, яким поділилася фуд-блогер та учасниця "МастерШеф-12" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці Instagram.
Що потрібно з продуктів: томати (1,2 кг), болгарський перець (0,5 кг), гострий перець чилі (100 г), часник (100 г), сіль (80 г), оцет (150 г), кріп.
Колишня зірка "Квартал 95" Олена Кравець знищила дочку лише однією фразою: навіть психолог не допоміг
Мобілізацію в Україні можуть скасувати: що пропонують натомість
Технічний збій чи привід для хвилювання: чому "Резерв+" перетворює українців на порушників
З’явилися нові подробиці здачі Криму під ЧФ росії: Порошенко особисто лобіював (відео)
Спосіб приготування
Для початку всі овочі ретельно промиваємо в проточній воді. Помідори розрізаємо на кілька частин, вирізаємо місця кріплення плодоніжки.
У болгарському та гострому перцях вирізаємо насіннєву коробку, подрібнюємо їх не дуже дрібно. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубки.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем.
Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку, потім додаємо нарізаний кріп, оцет, сіль і ретельно перемішуємо.
Розливаємо сиру аджику в банки та закриваємо герметично кришками. Таку аджику можна відразу ж вживати в їжу.
Нагадаємо, ці лимонні квадратики будуть кращими за будь-якого Наполеона і Медовика: рецепт швидкої та смачної випічки.
Раніше повідомлялося, за вашим борщем вишикується черга, просто додайте ложечку цього: секрет, який приховують досвідчені кулінари.
Також, залиште окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить її повністю, рецепт.