Наші читачі знають, якщо нам трапляється чудовий рецепт, ми обов'язково поділимося цим способом приготування. Тим більше цього разу є страва, яку можна навіть діткам. Пропонуємо навіть провести експеримент і під час домашнього перегляду фільму замінити звичайні чипси на морквяні.

Тут ви повинні зрозуміти, що це натуральний продукт, який обов'язково стане корисним перекусом між їдою або під час перегляду цікавого фільму.

Готувати їх не так складно, як це може здатися на перший погляд. Головне, вибрати моркву, яка відмінно підходить для зберігання, а також досить тонко нарізати її, щоб вона швидко просушилася і стала хрусткою.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який постійно ділиться цікавими способами приготування у мережі YouTube.

Морквяні чіпси, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Що нам потрібно із продуктів

- велика морква – 1 шт.;
- Рослинна або оливкова олія - ​​1 ст. л.;
- базилік сушений – 0.25 ч. л.;
- чорний мелений перець - 1 щіпка;
- Розмарин сушений - 0.25 ч. л.;
- сіль за смаком.

Спосіб приготування

Перед тим, як зробити морквяні чипси, потрібно ретельно вимити моркву. Очистити від забрудненої шкірки та сполоснути під проточною водою. Підготувати необхідні трави, спеції та сіль.

Моркву нарізати тонкими кружальцями. Для нарізки краще використовувати тонкий і гострий ніж або спеціальний слайсер, яким найлегше підготувати тонкі заготовки.

Морквяні чіпси, скріншот: YouTube

Викласти морквяні кружечки в чашу, посолити, поперчити, додати пряні трави і спеції і ретельно перемішати, щоб кожна скибочка добре просочилася. Якщо на дні чаші утворюється рідина, її необхідно злити.

Деко застелити пергаментом і викласти скибочки. Між ними необхідно зберігати деяку відстань, щоб вони просушилися рівномірно.

Морквяні чіпси, скріншот: YouTube

Готувати морквяні чипси в духовці при температурі трохи більше 100 градусів, близько 1,5 – 2 годин. Готові снеки повинні бути повністю сухими та хрусткими.

Для приготування хрустких чипсів відмінно підходить морква з торішнього врожаю, так як вона сухіша і не вимагає довгого сушіння в духовці.

Крім духової шафи, для приготування снеків, можна використовувати мікрохвильову піч. За її допомогою можна значно скоротити час виготовлення чипсів.

Нагадаємо, з перцем та оцтом: зірка "МастерШеф" дав рецепт найсмачнішого українського борщу.

Раніше повідомлялося, готую гречку тепер тільки так, після того, як почула цей рецепт від шеф-кухаря: гриби та сир не будуть зайвими.

Також, все найкраще – у підвал: простий рецепт із перетворення баклажанів на найніжнішу ікру.