Ніхто не зможе встояти перед десертом, який родом із дитинства. Навіть сьогодні вони знаходяться на вершині популярності в магазинах із солодощами. На цей раз ми пропонуємо нашим читачам самостійно зробити смачні горішки зі згущеним молоком.
Спосіб приготування таких горішків досить простий, проте для приготування необхідно подумати, де ж дістати спеціальну форму.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими способами приготування різних смаколиків у мережі YouTube.
Що нам потрібно із продуктів
Олія вершкове розм'якшене (або маргарин) - 100 г;
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Сметана (або майонез) – 100 г;
Яйця – 2 шт.;
Цукор – 3-4 ст. ложки;
Борошно - 2 склянки;
Крохмаль – 3 ст. ложки;
Сода – 1 ч. ложка;
Оцет – 1 ч. ложка;
Олія (для змащування форми) - 1 ч. ложка.
Для крему:
Варене згущене молоко - 1 банка (380 г);
Олія вершкове - 150 г.
Спосіб приготування
Варену згущене молоко простіше, звичайно, купити. Але можна заздалегідь самостійно зварити молоко, що згущує|згущає|. Для цього потрібно опустити закриту металеву банку в каструлю з водою, щоб вода повністю покривала банку і варити на найменшому вогні 2-2,5 години. Потім остудити і після цього відкривати.
Увага! Відкривати гарячу банку небезпечно! Для приготування тіста у мисці змішати яйця з цукром. Яйця збити із цукром. Погасити соду оцтом та додати до яєць.
Додати сметану (або майонез), розм'якшене вершкове масло (або маргарин) та крохмаль. Перемішати. Потроху додаючи|добавляти| муку|борошно|, замісити м'яке тісто. Змастити форму для печива "Горішки" олією (за допомогою пензлика).
Готове тісто розділити на маленькі кульки (приблизно на третину менше волоського горіха). Викласти кульки тіста у форму. Закрити ліщину. Поставити форму на конфорку, випікати по 6-8 хвилин|мінути| з кожного боку. Перевіряти готовність печива, злегка відкриваючи форму: якщо половинки "горішків" приємного рум'яного кольору - значить, печиво готове!
Зробити крем. Для цього викласти в миску м'яке вершкове масло. Збити міксером. Варену згущене молоко додавати до олії по столовій ложці, весь час збиваючи міксером. Крем готовий. Наповнити половинки "горішків" кремом зі згущеного молока та олії і з'єднати попарно. Печиво "Горішки" зі згущеним молоком готове. Приємного чаювання!
Нагадаємо, саме тому жовток у вас сірий: основна помилка, якої припускаються всі при варінні яєць.
Раніше повідомлялося, соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.