Дуже легко можна приготувати вдома картопляні чіпси, скуштувавши які ви більше не захочете магазинних. Для цього необхідна мікрохвильова піч, яка підсушить тонкі слайси картопля, а також подарує їм неповторний хрускіт.
Ключові приправи у домашніх чіпсах – копчена паприка, а також суміш сушених італійських трав. А ще можна використовувати хмелі-сунелі.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто радує новими способами приготування у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів
• Картопля – 400 г (3 шт.)
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
• Олія - 1 ст. ложка
• Паприка копчена мелена - 1 ч. ложка
• Трави італійські сушені – 1/2 ч. ложки
• Сіль за смаком
Спосіб приготування
Підготуйте потрібні інгредієнти. Трави, спеції та прянощі можете підбирати на свій смак.
Картоплю очистіть, вимийте та обсушіть за допомогою паперового рушника. Наріжте картопля тоненькими скибочками однакової товщини. Нарізати картоплю потрібно дуже тонко, тому раджу використовувати не ніж, а який-небудь кухонний гаджет типу мандолини, овочечистки або спеціальної широкої терки для слайсів.
Картопляні скибочки перекладіть у миску. Залийте скибочки картоплі чистою холодною водою і залиште на 1 годину. Потім воду злийте, картопля знову залийте чистою холодною водою ще 1 годину. Таким чином, зайвий картопляний крохмаль вимиється і чіпси будуть хрусткими.
Викладіть скибочки картоплі в один шар на чистий кухонний рушник і залиште підсохнути хвилин на 10. Потім перекладіть скибочки картоплі в чисту суху миску. Всипте сіль, суміш сушених італійських трав та мелену паприку. Влийте олію.
Рукою перемішайте скибочки картоплі. Олія та спеції повинні добре розділитися по скибочках картоплі. З пергаменту для випічки виріжте коло такого ж діаметру, що і тарілка-піддон мікрохвильової печі, і накрийте їм цю тарілку.
Частину картопляних скибочок викладіть на підготовлену тарілку в один шар. Готуйте чіпси в мікрохвильовій печі при потужності 800 Ватт приблизно 3 хвилини. Потім скибочки картоплі переверніть на інший бік.
І готуйте чіпси при потужності 800 Ватт ще 2 хвилини. Таким чином одна партія чіпсів у мене готувалася 5 хвилин. Саме за таких параметрів вдалося отримати золотисті та сухі чіпси, не горілі та не вологі – саме те, що треба.
Так само точно приготуйте інші чіпси. Загалом у мене вийшло 4 підходи. З 400 г картоплі чіпсів вийшло трохи менше 100 г. Чіпси з картоплі, приготовлені в мікрохвильовій печі, готові. Тепер можна і похрумтіти.
Нагадаємо, швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.
Раніше повідомлялося, рецепт ароматної картоплі по-сільськи для мікрохвильової печі: головне - правильно нарізати.
Також, щоб каша була смачною і суп не розчарував: як вибрати найстиглий гарбуз – перевірені методи.