Часто можна зустріти людей, які буквально кривлять обличчям лише за згадки печінкового торта чи котлет. Однак фанати такої їжі будуть буквально у захваті від того, що котлети можна робити ще й рубаними, а не лише з фаршу.
Цього разу наші читачі дізнатимуться, як приготувати ніжні, з яскравим смаком котлети з курячої печінки. Такий ефект досягається завдяки рубаним шматочкам печінки.
Цим рецептом поділився один із українських фудблогерів, який часто публікує "смачні" поради у мережі YouTube.
Що потрібно з продуктів
Печінка куряча – 450 г
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Майонез – 150 г
Яйце – 1 шт.
Мука – 2 ст. ложки
Зелень свіжа (кріп, петрушка, зелена цибуля) – 50 г (1 пучок)
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль за смаком
Олія (для смаження) – 50 мл
Спосіб приготування
Курячу печінку промиваємо, обсушуємо, очищаємо від прожилок і нарізаємо тонкими смужками. У мисці з'єднуємо печінку з майонезом і забираємо в холодильник на 1 годину.
Через 1 годину в окремій мисці злегка збиваємо віночком яйце. Додаємо порціями борошно до яйця, продовжуючи перемішувати.
Перемішуємо яйце з|із| мукою|борошном| в однорідну масу без грудочок. У миску з курячою печінкою додаємо яєчно-борошняну суміш.
Всипаємо сіль та мелений перець за смаком. Перемішуємо печінкову масу. Петрушку, кріп та зелену цибулю промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з олією.
У розігріте масло за допомогою столової ложки партіями викладаємо печінкову масу у вигляді невеликих коржиків (ложку набираємо без гірки).
Слідом викладаємо по 1 ч. ложці нарізаної зелені на кожну коржик. Потім викладаємо по 1 ст. ложці (без гірки) печінкової маси поверх зелені. Накриваємо сковороду кришкою та смажимо котлети на невеликому вогні 2-3 хвилини.
Далі акуратно перевертаємо котлети, знову накриваємо сковороду кришкою і смажимо котлети з іншого боку до рум'яності приблизно 2-3 хвилини.
Готові котлети викладаємо на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвого жиру. Таким же чином смажимо котлети з печінкової маси і зелені, що залишилася. Рубані котлети з курячої печінки із зеленню готові.
Нагадаємо, хек, запечений з картоплею, сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви.
Раніше повідомлялося, що в духовці більше не роблю: простий рецепт печива зі сметани на сковороді.