Для наших читачів є чудовий рецепт, який допоможе корисно використати осінній урожай капусти. На цей раз ми дізнаємося разом, як зробити пишні капустяні котлети.
Якщо ви фанатієте від рагу, тоді ці котлети можуть поповнити список ваших улюблених страв.
Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування цікавих страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
• Капуста білокачанна – 500 г
• Крупа манна – 1/2 склянки
• Цибуля ріпчаста – 1 шт.
• Майонез пісний – 3 ст. л.
• Часник – 1-2 зуб.
• Соус томатний (домашній або покупний) – за смаком
• Сіль – за смаком
• Приправа "хмелі-сунелі" – за смаком
Спосіб приготування
Почнемо з того, що заллємо манну крупу водою (приблизно половиною склянки), вона має розбухнути. Наступним етапом буде капуста – її ми натрімо на великій тертці.
Цибулю почистимо і дрібно нашаткуємо її ножем. Усі підготовчі операції здійснено. Почнемо формувати котлетне тісто. У ємність із натертою капустою викладемо дрібно порубану цибулю, розбухлу у воді манку, кілька ложок томатного соусу.
Приправу "хмелі-сунелі", як і томатний соус, додаємо до смаку. Також до смаку додамо і сіль. Натиснути часник за допомогою часникудавки. Не забудемо про майонез (оскільки в складі інгредієнтів відсутні яйця, то він буде використаний як скріплюючий елемент).
Всі компоненти добре перемішаємо ложкою. Тісто має ліпитись. Якщо воно трохи рідкувате, слід додати пару ложок борошна.
Почекаємо, поки нагріється сковорода, в яку, зрозуміло, ви заздалегідь налили достатню для смаження кількість олії.
Зліплені котлетки викладемо на сковороду. На плиті виставимо найменший рівень вогню. Залишилося тільки почекати, поки всі котлети підсмажаться і можна братися за дегустацію.
Нагадаємо, з цим рецептом грузді та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте.
Раніше повідомлялося, тертий пиріг із грушею та халвою для тих, кого "накрила" осіння печаль: простий рецепт на вагу золота.
Також, курка з броколі під сиром: готуємо легку і корисну вечерю, яка не нашкодить фігурі .