Грибні котлети з вівсянкою – чудова альтернатива м’ясній страві. Гриби зроблять страву ароматною, а цибуля додасть соковитості.

Щоб приготувати страву знадобиться трохи зусиль, але смак того вартий.

Грибні котлети. Фото: скрін відео

Для приготування незвичайних котлет, потрібно підготувати інгредієнти:

Залийте вівсянку 400 мл окропу та залиште на півгодини, щоб вівсянка встигла набухнути. Цибулю варто очистити та дрібно нарізати. Гриби помити, очистити та нарізати дрібними шматочками.

На пательні розігрійте олію, покладіть туди цибулю і обсмажте до золотої скоринки.

Цибуля. Фото: скрін відео

До майже готової цибулі необхідно додати гриби та смажити до випарювання вологи. Нарізати дрібно петрушку, а часник вичавити, натерти, або дрібно порізати.

Приготування фаршу

До вівсяних пластівців необхідно додати холодні цибулю з грибами, часник, яйце, борошно, сіль та перець. Суміш добре перемішати, сформувати її у так званий фарш. Фарш повинен вийти достатньо тугим, а котлетки будуть формуватися легко. З цієї кількості продуктів повинно вийти 10 котлет.

Фарш для грибних котлет. Фото: скрін

На пательні розігріти соняшникову олію та на гарячу сковороду викласти сформовані котлети. Обсмажити їх до золотистої скоринки з обох сторін.

Обсмаження котлет. Фото: скрін

Готові грибні котлети варто викласти на паперові рушники, щоб зайва олія пішла. Котлети можна споживати як гарячими, так і холодними.

Нагадаємо, портал Знай інформував, рецепт ароматної картоплі по-селянськи для мікрохвильовки: головне - правильно нарізати

Раніше на порталі Знай повідомлялося, щоб каша була смачною і суп не розчарував: як обрати стиглий гарбуз - перевірені методи

Також, наш портал інформував, цей рецепт прославить тебе на весь район: "міцні" горішки зі згущеним молоком за 8 хвилин