В Україні сезон хурми традиційно стартує у жовтні і триває аж до весни, тому кулінарам вже час задуматися, що ж приготувати з цих корисних плодів. Втім, далеко ходити не потрібно, адже варення – ідеальний варіант.

Це досить незвичайне варення для багатьох, але дуже смачне, адже лимон у складі ще дарує приємну кислинку. До того ж користь такого смаколика з хурми просто неоціненна. З рецептом точно впорається кожен, він складається із шести процесів.

Хурма

Які інгредієнти знадобляться:

  • Хурма – 1 кг
  • Цукор – 350 г
  • Вода - 150 мл
  • Лимон – 1 штука

Покроковий рецепт приготування:

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще
  1. Якщо ви купили терпку хурму, спочатку її потрібно ненадовго закинути в морозилку, щоб неприємний присмак пішов.
  2. Далі очистіть плоди від шкірки, дрібно наріжте кубиком, засипте цукром і залиште на годину.
  3. Обшпарьте лимон окропом і теж дрібно наріжте, але разом із шкіркою, так корисніше.
  4. Залийте лимон водою, доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини.
  5. Додати хурму і знову довести до кипіння.
  6. Проваріть варення ще 10 хвилин і закатайте у стерильні банки. Закутайте пледом і залиште до повного остигання. Зберігати рекомендується у темних місцях.

Раніше ми писали про те, що готуємо корисний перекус до фільму або для компанії друзів: як приготувати смачні чіпси з баклажанів із соусом з часником.

Як повідомляв Знай.ua, підслухала рецепт у черзі - тепер готую так завжди: вінегрет стане набагато смачнішим, є один секрет

Також портал Знай.ua писав, що густа овочева солянка в банках, яка врятує вас взимку: м'ясо та супи вийдуть дуже смачними з цим рецептом