Осінь - час каліни . Ця гіркувата, освіжаюча та яскрава ягода встигає під час перших морозів.

Користу плодів калини неможливо применшити: ягоди багаті на вітаміни C, A, E, мікроелементи, такі як калій, кальцій, магній, натрій і цинк.

Варення з калини, фото з відкритих джерел

Плоди допомагають впоратися з судомами, безсонням, ангіною, гіпертонією, захворюваннями печінки, бронхіальною астмою, вони захищають кровоносні судини та нормалізують рівень гемоглобіну в крові. Взимку, коли організму не вистачає вітамінів та мікроелементів калина є просто порятунком.

Але як зберегти плоди всю зиму? Правильно – зварити з ягід варення. Так як плоди калини багаті на пектин, варення з неї виходить просто чудовим. А для того щоб варення вийшло особливо смачним, ділимося рецептом варення з калини.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Для приготування нам знадобиться:

  • Калина — 1 кг
  • Цукор — 1,5 кг
  • Вода — 400 кг
  • Βaнільний цукор - 10 гp
  • Лимон — 1 шт

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варіння з калини - криниця вітамінів і мінералів

  1. Ягоду добре перебираємо і миємо. Для цього в солону гарячу воду (1л води - 1 ст.ложка солі) укладаємо ягоду на 2-3 хвилини, після ягоду перекладаємо в друшляг під проточну воду. Видаляємо плодоніжки.
  2. Далі варимо цукровий сироп. На 400 мл води 750 г цукру. Потім в емальований посуд кладемо підготовлені ягоди і заливаємо охолодженим цукровим сиром і залишаємо на 5-6 годин.
  3. Після, беремо лимон, очищаємо його від цедри і вичавлюємо лимонний сік у варення. Виловлюємо ягоди за допомогою шумівки.
  4. У сироп, що залишився, додаємо терту лимонну цедру, ванільний цукор і ставимо кип'ятити на 5 хвилин. Після вміст потрібно процідити.
  5. Заливаємо калину сиром, доводимо майбутнє варення до кипіння, знімаємо піну і знову варимо 7-8 хвилин. Після чого залишаємо варення з калини на 4 години. Далі доводимо знову до кипіння і варимо до готовності.

Варення з калини, фото: Знай.ua

Варення з калини – відмінний протизастудний та загальнозміцнюючий засіб. Додайте пару ложок варення в чай, і отримайте перевірені роками ліки, які допоможе при кашлі, нежиті, болі в горлі та інших симптомах хвороби. Якщо пити чай з калиновим варенням, коли ви здорові, це збільшить ваші шанси не хворіти взимку і на початку весни, коли організм особливо вразливий для хвороб.

Нагадаємо про Олів'є без докторської ковбаси сподобається вам більше, ніж звичний: рецепт салату на всі свята.

Раніше ми повідомляли про запашне варення з винограду з перцем "Царська розкіш", який несправедливо забутий: трохи часу і готове.