Смородина – ягода, яка поєднує в собі корисність та доступність.

І якщо ви вже наробили запаси варення та компотів, але ягід все ще багато, пропонуємо вам зробити домашнє вино – натуральний та домашній алкогольний напій. Вино легко робиться в домашніх умовах, варто лише дотримуватися пропорцій.

Чорна смородина, фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • Cмородина — 3 кг
  • Напій — 5 л
  • Саксап — 2 кг

Приготування:

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

1.Для початку приготуйте сировину. Ягоди смородини переберіть, прибираючи зіпсовані. При цьому мити смородину не можна, інакше можна випадково змити природні дріжджі і сусло не забродить. Після того, як перебрали ягоди, перечавіть їх руками або качалкою.

2. У воді розчиніть 1,5 кілограми цукру і залийте цією рідиною смородину. Після цього переливаємо смородиновий морс в тару. Надягаємо на шийку гумову рукавичку і ставимо тари в тепле місце (від 18 до 25 градусів).

Вино з чорноплідної смородини, скріншот: YouTube

Порада: для бродіння оберіть більшу ємність, так щоб вона не була заповнена більш, ніж на дві третини.

3. Залишаємо смородину на 3 тижні бродити. Через три тижні перевіряємо наш напій. Додаємо цукор, що залишився, якщо вино здалося вам занадто кислим. Знову залишаємо смородину на 3 тижні.

4. І ось через 6 тижнів вино зі смородини – готове. Залишилося тільки перелити його через трубочку в банки та зберігати у темному та прохолодному місці.

Вино має яскравий смак і аромат, і дуже підходить до м'ясних і гострих страв, особливо до смаженого і копченого м'яса, а також до грибів.

У середньому у вас виходить близько 7 літрів домашнього вина.

Нагадаємо про ароматну дріжджову медовуху, після якої не болить голова: стародавній рецепт, який ви точно хотіли знайти.

Раніше ми повідомляли, що пий до дна-пий до дна: рецепт легкого та літнього вина з кульбаб - не тільки повість, а й смаковий рай.