Смородина – ягода, яка поєднує в собі корисність та доступність.
І якщо ви вже наробили запаси варення та компотів, але ягід все ще багато, пропонуємо вам зробити домашнє вино – натуральний та домашній алкогольний напій. Вино легко робиться в домашніх умовах, варто лише дотримуватися пропорцій.
Інгредієнти:
- Cмородина — 3 кг
- Напій — 5 л
- Саксап — 2 кг
Приготування:
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
1.Для початку приготуйте сировину. Ягоди смородини переберіть, прибираючи зіпсовані. При цьому мити смородину не можна, інакше можна випадково змити природні дріжджі і сусло не забродить. Після того, як перебрали ягоди, перечавіть їх руками або качалкою.
2. У воді розчиніть 1,5 кілограми цукру і залийте цією рідиною смородину. Після цього переливаємо смородиновий морс в тару. Надягаємо на шийку гумову рукавичку і ставимо тари в тепле місце (від 18 до 25 градусів).
Порада: для бродіння оберіть більшу ємність, так щоб вона не була заповнена більш, ніж на дві третини.
3. Залишаємо смородину на 3 тижні бродити. Через три тижні перевіряємо наш напій. Додаємо цукор, що залишився, якщо вино здалося вам занадто кислим. Знову залишаємо смородину на 3 тижні.
4. І ось через 6 тижнів вино зі смородини – готове. Залишилося тільки перелити його через трубочку в банки та зберігати у темному та прохолодному місці.
Вино має яскравий смак і аромат, і дуже підходить до м'ясних і гострих страв, особливо до смаженого і копченого м'яса, а також до грибів.
У середньому у вас виходить близько 7 літрів домашнього вина.
Нагадаємо про ароматну дріжджову медовуху, після якої не болить голова: стародавній рецепт, який ви точно хотіли знайти.
Раніше ми повідомляли, що пий до дна-пий до дна: рецепт легкого та літнього вина з кульбаб - не тільки повість, а й смаковий рай.