Рибний бульйон дуже насичений та ароматний, а готують його на основі кісток, головок та хвостів. Він може використовуватися для різних супів та соусів, а також як самостійна страва, але важливо вміти її правильно варити.

Найкраще обирати охолоджену рибу, одні люблять із філе, інші чисто на кістках. Ріжемо шматочки середнього розміру, приблизно з 2-2,5 сірникової коробки.

Чищення риби, фото mirhitrostey

Закладаємо рибу в киплячу, трохи підсолену воду, в яку вже додані улюблені прянощі. Найчастіше використовують перець, лавровий лист та спеціальну приправу. Час приготування залежить від сорту риби, але зазвичай на це потрібно не більше 20 хвилин. Навіть візуально можна визначити - все готово, якщо шматочки опустилися на дно каструлі.

Якщо ви готуєте рибний суп, бульйон потрібно зварити заздалегідь. Далі витягуємо рибу, закидаємо картоплю та овочеву засмажку. А коли вони зваряться, повертаємо в каструлю нарізану дрібними шматочками рибу.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів обкладуть податками: у кого держава забиратиме частину виплат

Україна провалила мобілізація 18-річних: в ОП звинуватили батьків

Чоловіки можуть втратити бронювання: кому варто готуватись до мобілізації

Фальшиві гроші заполонили Україну: де найчастіше зустрічаються та які купюри підробляють

Показати ще

Рибний суп, фото lefood

Але врахуйте, що готовий бульйон може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів, а настоювати чи томити рибний суп не рекомендується. У такому разі він каламутніє і набуває неприємного присмаку.

Раніше ми писали про те, як правильно готувати куряче філе: вийде соковитим і смачним

Як повідомляв Знай.ua, рецепт смачного тертого пирога з вашого дитинства: спогади наринуть з кожним шматочком у роті

Також портал Знай.ua писав, як приготувати ніжний вершковий десерт з нотками рому: дуже швидкий рецепт - 10 хвилин і смаколик готовий до подачі