Інколи трапляється так, що гречка пригоряє і, відповідно, з'являється не надто приємний запах, через який їсти її зовсім не хочеться. Та й викидати продукт шкода, тим більше зараз, коли ціни неспинно повзуть вгору.

На щастя, рішення на цей випадок є. І вони дуже прості. Існує кілька хитрих трюків, які допоможуть врятувати пригорілу гречку від жахливого запаху. "Реанімувати" усю кашу, звісно, не вдасться, проте значну її частину, звісно, можна.

То ж збережіть ці три корисні лайфхаками на випадок, коли все ж трапиться невдача і ви прогледите момент, коли у гречці випарувалась вся вода і страва почала підгоряти.

Гречка, фото: Pixabay

Для початку, щоб врятувати пригорілу гречку, потрібно зіпсовану частину лишити у каструлі, а все інше обережно перекласти в іншу місткість.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Три способи врятувати пригорілу гречку:

1. Повторне приготування. Додайте невелику кількість води й знову поставте на плиту. Варіть на маленькому вогні. Також у процесі повторного приготування можна додати улюблені ароматні спеції та прянощі. Після цього ніхто й не помітить, що гречка підгоріла.

2. Підлива. Приготуйте смачну підливу й наприкінці додайте у сковорідку гречку, яку потрібно протушкувати таким чином протягом кількох хвилин. Підлива може бути будь-якою на ваш смак, наприклад, м'ясною, грибною, вершковою тощо.

3. Холодна вода. Цей спосіб найпростіший. Підгорілу гречку просто промивають під проточною водою протягом кількох хвилин.

Гречка / фото: Pixabay

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль